Σύσφιξη

Η χαλάρωση και η πτώση του δέρματος επέρχεται όταν το πλέγμα των βασικών δομών που στηρίζουν την επιδερμίδα, υποχωρεί και ταυτόχρονα φθίνει το κολλαγόνο και η ελαστίνη από τους ινοβλάστες. Η επιδερμίδα γίνεται λεπτότερη, χάνει την υγρασία της, την σφριγηλότητά της και δημιουργούνται διαταραχές μεταξύ της επιδερμίδας και του χορίου δυσκολεύοντας την αλληλεπίδραση των στιβάδων του δέρματος.

Η χαλάρωση και η ρήξη της συνοχής του δέρματος αφορούν το πρόσωπο αλλά και το σώμα. Στο πρόσωπο περιλαμβάνει κυρίως την πρόωρη πρόπτωση της κάτω γνάθου και τη χαλάρωση των βλεφάρων και του λαιμού, ενώ στο σώμα οι συνηθέστερες περιοχές στις οποίες παρατηρείται χαλάρωση είναι οι προσαγωγοί, οι βραχίονες, η κοιλιά, το στήθος και οι γλουτοί.

Η χαλάρωση διακρίνεται σε επιδερμική και μυϊκή. Η επιδερμική χαλάρωση έγκειται στη μείωση και την αραίωση των ινών ελαστίνης και κολλαγόνου που σχηματίζουν πλέγμα και στηρίζουν το δέρμα, ενώ στη μυϊκή χαλάρωση επέρχεται ατροφία των μυϊκών ινών και υπάρχει αδυναμία να συγκρατήσουν το δέρμα. Η ουσιαστική αντιμετώπιση της προκύπτει από την αντιμετώπιση και των δύο μορφών της.

Η χαλάρωση οφείλεται σε ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες. Οι ενδογενείς παράγοντες λειτουργούν σε κυτταρικό επίπεδο, με βάση την κληρονομική προδιάθεση, ενεργοποιώντας το νόμο της βαρύτητας. Οι εξωγενείς παράγοντες κατά τους οποίους χάνεται η σφριγηλότητα και δεν υφίσταται πλέον σύσφιξη της επιδερμίδας, είναι οι αυξομειώσεις βάρους, η απώλεια πολλών κιλών όπου το δέρμα δεν μπορεί να συγκρατήσει τους ιστούς, η εγκυμοσύνη, η έλλειψη άσκησης, οι διατροφικές συνήθειες, η αφυδάτωση, το στρες, το κάπνισμα, η φωτογήρανση, η ατμοσφαιρική ρύπανση, οι ορμονικές διαταραχές και πολλοί άλλοι.


Υπάρχουν επεμβατικές και μη – επεμβατικές μέθοδοι για να βελτιωθεί η χαλάρωση και να επιτύχουμε σύσφιξη του δέρματος. Συγκεκριμένα:

  • Η σύσφιξη με ραδιοσυχνότητες (RF) που διακρίνονται σε μονοπολική και διπολική ραδιοσυχνότητα: Αποτελεί μια από τις πιο εξελιγμένες και αποτελεσματικές μη επεμβατικές θεραπείες που συμβάλλουν στη διαμόρφωση προσώπου και σώματος ενεργοποιώντας τους ινοβλάστες και κατ’ επέκταση την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται σύσφιξη της επιδερμίδας.
  • Η σύσφιξη με εστιασμένο υπέρηχο υψηλής έντασης: Πρόκειται για μια τεχνολογία που αντιμετωπίζει με θεαματικά αποτελέσματα τη χαλάρωση και την ατονία του δέρματος χωρίς χειρουργικό νυστέρι. Διεγείρει τους μηχανισμούς του ίδιου του δέρματος για φυσική αναδόμηση και αναδιαμόρφωση του ιστού, δημιουργώντας νέο κολλαγόνο και ελαστίνη. Έτσι επιτυγχάνεται ένα ορατό lifting και σύσφιξη του δέρματος, καθώς η ενέργεια εστιάζεται στα βαθύτερα στρώματα του συνδετικού ιστού (στιβάδα smas),  που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αρχιτεκτονική του προσώπου. Στη συνέχεια, η ενέργεια μεταφέρεται στο κυρίως δέρμα, εκεί δηλαδή που βρίσκεται η ελαστίνη και το κολλαγόνο. Ο εστιασμένος υπέρηχος υψηλής έντασης επιδρά σε όλες τις στιβάδες και οδηγεί σε άμεση σύσφιξη του δέρματος και τελικά σε ορατό lifting.
  • Η σύσφιξη με μηχανική δράση (τεχνολογία LPG): Πρόκειται για 100% φυσική, μη-επεμβατική και καθόλου επιθετική τεχνική μηχανικής διέγερσης του δέρματος που επανενεργοποιεί με φυσικό τρόπο τον μεταβολισμό των κυττάρων. Δύο διαφορετικές πατενταρισμένες τεχνολογίες, η ανεξάρτητη κίνηση του κυλίνδρου και η ανεξάρτητη κίνηση του πτερυγίου, συνδυάζονται σε μία μόνο κεφαλή για μία ταυτόχρονη θεραπεία σμίλευσης, σύσφιξης και αντιγήρανσης προσώπου και σώματος.
  • Παθητική γυμναστική-ηλεκτροθεραπεία: Αιτία της μυϊκής χαλάρωσης είναι η ατροφία των μυϊκών ινών και η αδυναμία τους να συγκρατήσουν το δέρμα. Μέσω της ηλεκτροδιέγερσης και της σύσπασης των μυών, παρατηρείται τόνωση μικρών και μεγάλων μυϊκών ομάδων (όπως γλουτούς, μηρούς, κοιλιά κτλ.) χωρίς όμως να προκαλείται υπερτροφία. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται η σύσφιξη του δέρματος και η αύξηση της ελαστικότητας των μυών.
  • Ενέσιμη μεσοθεραπεία: Είναι μια ιατρική εφαρμογή κατά την οποία εισάγονται στο δέρμα μέταλλα, βιταμίνες, αμινοξέα, ένζυμα, αντιοξειδωτικά, Υαλουρονικό Οξύ κ.α. Ανάλογα με το cocktail με το οποίο εμπλουτίζεται το χόριο, επέρχεται και το επιθυμητό αποτέλεσμα στο δέρμα. Πραγματοποιείται με πολύ λεπτές βελόνες, οι οποίες εισέρχονται στον ενδιάμεσο ιστό, ανάμεσα στην επιδερμίδα και το υποδόριο λίπος και ενισχύει την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου. Η μεσοθεραπεία κάνει την επιδερμίδα πιο σφιχτή, ελαστική και λαμπερή.
  • Μεσοθεραπεία με τεχνική microneedling: Αποτελεί μια μέθοδο που βασίζεται στη χρήση ειδικού κυλίνδρου αποτελούμενου από μικροβελόνες οι οποίες διαπερνούν την επιδερμίδα και εισχωρούν στο χόριο, δημιουργώντας ελεγχόμενους και αναίμακτους μικροτραυματισμούς, ενώ ταυτόχρονα γίνεται διαδερμική μεταφορά δραστικών ουσιών (βιταμίνες, πεπτίδια, υαλουρονικό οξύ, μέταλλα κ.λ.π.) ανάλογες των αναγκών. Η τεχνική microneedling αποσκοπεί και στη διέγερση των ινοβλαστών και στη φυσική παραγωγή κολλαγόνου, αυξάνοντας την σφριγηλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος αλλά και την βελτίωση των ρυτίδων, του μελάσματος, των δυσχρωμιών και άλλων δερματικών διαταραχών.
  • Η σύσφιξη με νήματα PDO, COG: Τα νήματα είναι μια μέθοδος ασφαλής, μη χειρουργικής ανόρθωσης ιδιαίτερα αποτελεσματική, που χρησιμοποιούνται στην Ιατρική, σε χειρουργικές επεμβάσεις καρδιάς και αγγείων. Στην αισθητική ιατρική γίνεται χρήση κάτω από την επιδερμίδα, δημιουργώντας ένα πλέγμα ή τεντώνοντας το δέρμα. Τα νήματα PDO δημιουργούν ένα πλέγμα που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς του προσώπου και αποτελούν εναλλακτική χειρουργικής επέμβασης για ήπια και μη χαλάρωση. Πάνω σε αυτό το πλέγμα αναπτύσσεται νέο κολλαγόνο, ελαστίνη και υαλουρονικό οξύ και έτσι το δέρμα γίνεται πιο πυκνό, περισσότερο ενυδατωμένο και σφριγηλό έχοντας ως αποτέλεσμα τη μείωση της χαλάρωσης αλλά και την αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος. Από την άλλη, τα νήματα COG συμβάλλουν άμεσα στη σύσφιξη και ανόρθωση της περιοχής και διορθώνουν τη χαλάρωση προωθώντας την παραγωγή κολλαγόνου εσωτερικά, κάτω από το δέρμα. Τα νήματα μπορούν να τοποθετηθούν σε πολλές περιοχές του προσώπου, όπως στο οβάλ του προσώπου, το λαιμό και τις παρειές. Στο σώμα μπορούν να εφαρμοστούν στους βραχίονες, την κοιλιά τους προσαγωγούς, τους μηρούς και τους γλουτούς. Επιπλέον μπορεί να γίνει και συνδυαστική θεραπεία και των δύο τύπων. Δεν αντικαθιστούν το χειρουργικό lifting αλλά αποτελούν μια εξαιρετική προ-lifting λύση.

Η σύσφιξη της επιδερμίδας δεν είναι εύκολη υπόθεση γιατί συνήθως απαιτείται η βελτίωση και των δύο ειδών χαλάρωσης, όταν όμως συμβεί αυτό, αντιμετωπίζονται όλα τα επί μέρους προβλήματα με επιτυχία και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Θέλω να παίρνω τις καλύτερες τιμές από το Elyssis!

επίσης κερδίζετε αυτόματα μια δωρεάν λιπομέτρηση

ΘΕΛΩ