Τα Skin Workouts αποτελούν επαγγελματικές θεραπείες προσώπου με οξέα και βιταμίνες της εταιρείας ASAP. Η ASAP είναι η νούμερο ένα εταιρεία cosmeceutical στην Αυστραλία και προσφέρει επιστημονικά αποδεδειγμένα αποτελέσματα στην φροντίδα του δέρματος σε άντρες και γυναίκες. Οι συνθέσεις των προϊόντων της περιέχουν μέγιστες συγκεντρώσεις από τα πιο καινοτόμα και προηγμένα  τεχνολογικά δραστικά συστατικά.

Τα εξειδικευμένα πρωτόκολλα θεραπειών Skin Workouts συνδυάζουν τα ευεργετικά οφέλη των οξέων και των βιταμινών χωρίς να προκαλούν ερεθισμούς στο δέρμα. Τα Skin Workouts μπορούν να εφαρμοστούν και σε άτομα που δεν έχουν ξανακάνει θεραπείες με οξέα, σε ευαίσθητα δέρματα, ενώ είναι κατάλληλα και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος επιλέγεται το κατάλληλο πρωτόκολλο από τα Skin Workouts: για ενυδάτωση, αντιγήρανση, υπερμελάγχρωση, ακμή, για ευαίσθητα δέρματα ή ειδικό πρωτόκολλο κατά των ελευθέρων ριζών.

Στα Skin Workouts τα οξέα που χρησιμοποιούνται είναι :

Ιδιότητες λακτικού οξέως:

Το Lactic Acid peel συστήνεται για ξηρά, ώριμα, και ευαίσθητα δέρματα που χρειάζονται ενυδάτωση. Μειώνει επίσης λεπτές γραμμές και επίσης ρυτίδες, θεραπεύει την υπερμελάγχρωση και την φωτογήρανση, ενώ διεγείρει το κολλαγόνο και την ελαστίνη, αναδεικνύοντας ένα δέρμα λείο και ενυδατωμένο. Είναι ένα πολύ ήπιο απολεπιστικό που ανήκει στην κατηγορία των Α υδροξυοξέων (AHA) και ενισχύει τη σφριγηλότητα επίσης επιδερμίδας.

Οφέλη:

Οδηγίες μετά την εφαρμογή

Για επίσης επόμενες 8 ώρες μην πλύνετε το πρόσωπό επίσης, μην εφαρμόσετε επιπλέον προϊόντα και είναι απαραίτητη χρήση αντηλιακής κρέμας.

Ιδιότητες γλυκολικού οξέως:

Τo 40% Glycolic Acid peel, που λειαίνει επίσης λεπτές γραμμές και επίσης ρυτίδες, ενυδατώνει το δέρμα και διεγείρει την σύνδεση του κολλαγόνου και επίσης ελαστίνης. Επίσης, ενδείκνυται για μέτρια φωτογήρανση και ακμή. Δεν παρατηρείται ορατή αποφολίδωση. Το γλυκολικό οξύ ενδείκνυται για δέρματα που έχουν εμφανίσει κηλίδες: έχει απολεπιστική δράση που ευνοεί την ανανέωση των κυττάρων, κάνοντας πιο ομοιόμορφο το χρώμα του δέρματος, ενώ εμποδίζει το σχηματισμό νέων δυσχρωμιών.

Ανήκει στην κατηγορία των Α υδροξυοξέων (AHA) με μικρό μοριακό βάρος και αυτό είναι που το κάνει τόσο καλό. Έχει την ιδιότητα να εισχωρεί πιο βαθιά από τα άλλα οξέα και να ενυδατώνει σε βάθος ώστε το δέρμα να συγκρατεί καλύτερα την υγρασία του.

Οφέλη:

Οδηγίες μετά την εφαρμογή:

Ενυδατώστε το δέρμα όσο συχνά χρειάζεται, μην κάνετε απολέπιση, και αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακό.

Ιδιότητες σαλικυλικού οξέως:

Το Salicylic Acid peel (από 1% έως 3%) ανήκει στην κατηγορία των B-υδροξυοξέων. Διακρίνεται για την έντονη απολεπιστική δράση του και χρησιμοποιείται κυρίως σε προϊόντα για τον καθαρισμό και την περιποίηση του ακνεϊκού δέρματος, καθώς πραγματοποιεί ένα ελαφρύ peeling που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που κατακάθονται πάνω στο δέρμα φράζοντας και φλεγμαίνοντας τους πόρους του. Το σαλικυλικό οξύ έχει την ικανότητα να εισχωρεί γρήγορα στα σημεία των φλεγμονών και ασκεί βακτηριοστατική και καταπραϋντική δράση, χωρίς να ερεθίζει το δέρμα. Αποκαθιστά τη φωτεινότητα της επιδερμίδας, μειώνει τις ατέλειες και τους διασταλμένους πόρους, καθαρίζει σε βάθος και φέρνει στην επιφάνεια μία πιο λαμπερή και ομοιόχρωμη επιδερμίδα.     

Οφέλη:

Οδηγίες μετά την εφαρμογή:

Για τις επόμενες 8 ώρες μην πλύνετε το πρόσωπό σας, μην βάλετε επιπλέον προϊόντα και είναι απαραίτητη η χρήση αντηλιακής κρέμας.

Πολλές φορές χρησιμοποιείται ο συνδυασμός των παραπάνω οξέων για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα σε κάθε περίπτωση.

Στα Skin Workouts, όπως αναφέραμε και παραπάνω, τα οξέα εμπλουτίζονται με βιταμίνες οι οποίες βοηθούν στο να μην παρουσιαστούν ερεθισμοί στο δέρμα ενώ ταυτόχρονα καθιστούν τις θεραπείες ακόμα πιο αποτελεσματικές λόγω των ιδιοτήτων τους.

Η Βιταμίνη Α+  περιέχει καθαρή ρετινόλη σε  συνδυασμό με αντιγηραντικά βιομιμητικά  τριπεπτίδια για να αυξήσει την κυτταρική ανανέωση και να δώσει προηγμένη αναζωογόνηση στο δέρμα. Το διασταυρούμενο υαλουρονικού οξύ που περιέχει, προσφέρει 5 φορές μεγαλύτερη δύναμη ενυδάτωσης, συγκρατώντας 50 φορές περισσότερο τις ενυδατικές του ιδιότητες σε σχέση με το παραδοσιακό υαλουρονικό οξύ, διασφαλίζοντας ένα λείο, ενυδατωμένο και πιο νεανικό δέρμα. Είναι ένα επαναστατικό σύμπλοκο που δεν ερεθίζει.

Οφέλη:

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος B προάγουν ένα υγιές και λαμπερό δέρμα ενώ είναι απαραίτητες και στην περίπτωση του ακνεϊκού δέρματος. Έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιγηραντική δράση.

Οφέλη:

Τέλος, η βιταμίνη C (L – Ascorbic Acid) βοηθά στην μείωση της πρόωρης γήρανσης που προκαλείται από τον ήλιο και άλλους περιβαλλοντολογικούς παράγοντες. Η τακτική χρήση της Vitamin C δίνει λάμψη και λεύκανση στο πρόσωπο.

Οφέλη: