Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα ελαστικό και κολλώδες πολυμερές, ένας πολυσακχαρίτης της οικογένειας Γλυκοζαμινογλυκάνης, ο οποίος παράγεται σε καθημερινή βάση από τους ινοβλάστες. Βρίσκεται στο υαλοειδές υγρό του οφθαλμού, στις αρθρώσεις και σε πολλά σημεία του σώματος και συνιστά το συνδετικό υλικό των ιστών.

Η ονομασία του υαλουρονικού οξέος προέρχεται από την ελληνική λέξη ύαλος, που σημαίνει γυαλί, και δόθηκε από το Γερμανό βιο-χημικό Karl Meyer ο οποίος διέγνωσε στο μάτι της αγελάδας μια ένωση διαυγή που έμοιαζε με τον ύαλο.

Το Υαλουρονικό οξύ, γνωστό και ως υαλουρονάνη, αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονες μεθόδους αντιγήρανσης του δέρματος και τον βασικό ρυθμιστή της ενυδάτωσης και πλαστικότητας των ιστών, αναπληρώνοντας τις ανάγκες του σώματος. Το Υαλουρονικό οξύ βρίσκεται σε μεγάλη ποσόστωση στον οργανισμό του ανθρώπου στα πρώτα χρόνια της ζωής του, όμως με την πάροδο του χρόνου φθίνει από τον οργανισμό με αποτέλεσμα το δέρμα να λεπταίνει, να χάνει τον όγκο και τη σφριγηλότητα του. Αποτελεί υδρόφιλο συστατικό και απορροφά έως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό, γεγονός που το καθιστά άριστη επιλογή για προϊόντα και θεραπείες ενυδάτωσης και αντιγήρανσης του δέρματος.

Το Υαλουρονικό οξύ πρώτης γενιάς παράγοταν απόιστούς ζωικής προέλευσης. Στη συνέχεια, η παραγωγή δεύτερης γενιάς υαλουρονικού γινόταν από το Hylan A μέσω επεξεργασίας της μεθανάλης και τελικά έχουμε την παραγωγή υαλουρονικών τρίτης γενιάς. Αφορά υψηλής Καθαρότητας υαλουρονάνες, δηλαδή, βιοτεχνολογικά προϊόντα με πλήρη καθαρότητα, που παράγονται από καλλιέργειες κυττάρων.

Στο εμπόριο σήμερα κυκλοφορούν διεθνώς δεκάδες σκευάσματα υαλουρονικού σε πολλαπλές μορφές. Αποτελεί βασικό συστατικό σε πολλές κρέμες και ορούς αντιγήρανσης για βαθιά ενυδάτωση, μείωση ρυτίδων, προστασία από τη φωτογήρανση. Το υαλουρονικό οξύ το συναντάμε και σε πόσιμη μορφή μόνο του ή με προσμίξεις άλλων στοιχείων και βιταμινών, υποστηρίζοντας την υγεία των αρθρώσεων, του δέρματος, των νυχιών και των μαλλιών.

Το Υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται επιπλέον ως ενέσιμο εμφύτευμα για την βελτίωση των χαρακτηριστικών του προσώπου και την διόρθωση των σημείων που παρουσιάζουν ατροφία. Αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονες, αποτελεσματικές, αναίμακτες και ανώδυνες θεραπείες της κοσμητικής ιατρικής. Το Υαλουρονικό οξύ διατίθεται σε διαφορετικές πυκνότητες και διάφορα μοριακά βάρη, ενώ διαφέρει και η τεχνολογία παρασκευής του. Η εφαρμογή γίνεται με την χρήση μιας πολύ λεπτής βελόνας, είναι απόλυτα συμβατό με τους ανθρώπινους ιστούς και ενσωματώνεται πλήρως, ώστε δύσκολα διακρίνεται μετά την εφαρμογή. Τα 3 διαφορετικά μοριακά βάρη που διατίθεται, του επιτρέπουν να δραστηριοποιηθεί σε διαφορετικά επίπεδα της επιδερμίδας: στην επιφάνεια του δέρματος, στην κεράτινη στοιβάδα και στο μέσο δέρμα.

Οι περιοχές του προσώπου που μπορεί να γίνει εφαρμογή με ενέσιμο υαλουρονικό οξύ είναι:

Μια άλλη πρωτοποριακή μέθοδος ενέσιμων υλικών είναι τα Skin Boosters. Πρόκειται για διασταυρωμένο λεπτόρρευστο υαλουρονικό οξύ, το οποίο είναι υβρίδιο ανάμεσα στα fillers και τα μεσοθεραπευτικά διαλύματα. Διοχετεύονται σταγόνες υαλουρονικού σε ολόκληρο το πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια, βελτιώνοντας την ελαστικότητα , τη σφριγηλότητα και τις λεπτές γραμμές της επιδερμίδας. Δίνει φωτεινότητα, εντατική ενυδάτωση και λάμψη στο δέρμα και πετυχαίνουν ουσιαστική πάχυνση του δέρματος.

Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι περίπου 1,5 χρόνο ανάλογα με το είδος του αλλά και τις συνήθειες του ατόμου (πχ το κάπνισμα, το αλκοόλ, η μη σωστή φροντίδα του δέρματος δρουν επιβαρυντικά στο αποτέλεσμα).

Ως παρενέργεια υπάρχει μια ερυθρότητα στην περιοχή που έχει πραγματοποιηθεί η θεραπεία, η οποία μετά από μία περίπου ώρα εξασθενεί. Ενδέχεται να κάνει ένα ελαφρύ οίδημα και πιο σπάνια προκύπτουν κάποιες εκχυμώσεις. Οι πιο σοβαρές αντενδείξεις αφορούν θρομβώσεις και ασθενείς που παίρνουν αντιπηκτική αγωγή και η εγκυμοσύνη.

Τα αποτελέσματα της χρήσης του είναι εντυπωσιακά και όσοι ακολουθούν τη συγκεκριμένη θεραπεία μένουν στη πλειοψηφία τους, πολύ ικανοποιημένοι.

© 2022 Elyssis – All rights reserved. Developed by Trusted Digital

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ