Μετρήσεις για ολόκληροτο σώμα:

– Λίπος (% και Kg)
– Άλιπη μάζα
– Μυϊκή μάζα (Kg)
– TBW
– Συνολικά υγρά σώματος
– ICW
– Ενδοκυττάριο υγρό (Kg)
– ECW
– Εξωκυττάριο υγρό (Kg)
– ECW/ICW ratio
– Οστική μάζα

ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΗ ΤΑΝΙΤΑ MC-780P

          Η σωστή επιλογή θεραπειών καθώς και η ορθή σύνταξη διαιτολογίου προϋποθέτει την σωστή διάγνωση. Γι’ αυτόν τον λόγο χρησιμοποιούμε τον λιπομετρητή TANITA MC-780P.

Ο συγκεκριμένος λιπομετρητής αποτελεί την νεότερη προσθήκη στην επαγγελματική  σειρά ζυγών-λιπομετρητών της TANITA. Μία πλήρης ανάλυση σύστασης σώματος εκτελείται σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα.

Συγκεκριμένα ο λιπομετρητής μας δίνει την δυνατότητα να δούμε τα εξής


– Σπλαχνικό Λίπος
– Σωματική Κατάταξη
– Phase Angle
– Μεταβολική Ηλικία
– Βάρος (Kg), ΒΜΙ, BMR
– Μέγιστη Ζύγιση 270 Kg
– Διαβάθμιση Λίπους 0,1%
– Λειτουργία μόνο σαν ζυγός
– Κατάλληλη για μετρήσεις σε ηλικίες: 5 – 99 έτη

Τμηματικές μετρήσεις για κάθε χέρι, πόδι και κοιλιά

– Λίπος (%)
– Μυϊκή μάζα (Kg)
– Κατανομή Λίπους
– Διαβάθμιση Μυϊκής Μάζας
– Ισορροπία Μυϊκής Μάζας
– Επίδοση μυών κάτω άκρων.

Βάρος σωματικού λίπους και σωματικού λίπους μάζας:

Στο σωματικό λίπος, το ποσοστό λίπους είναι η αναλογία του λίπους στο συνολικό σωματικό βάρος. Το σωματικό λίπος μάζας είναι το πραγματικό βάρος του λίπους στο σώμα σας. To σωματικό λίπος είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος, την απομάκρυνση των αρθρώσεων και την προστασία των εσωτερικών οργάνων. Η ενέργεια ή οι θερμίδες, η τροφή μας δίνει την απαιτούμενη ενέργεια για να επιτελούμε καθημερινά τις βασικές λειτουργίες του οργανισμού μας. Η ενέργεια καίγεται μέσω της σωματικής δραστηριότητας και των γενικών σωματικών λειτουργιών. Αν καταναλώνετε τον ίδιο αριθμό θερμίδων που καίτε, όλες οι θερμίδες μετατρέπονται σε ενέργεια. Αλλά εάν καταναλώνετε περισσότερο από ό, τι καίτε, οι υπερβολικές θερμίδες αποθηκεύονται σε λιπώδη κύτταρα. Εάν αυτό το αποθηκευμένο λίπος δεν μετατραπεί σε ενέργεια αργότερα, δημιουργεί υπερβολικό σωματικό λίπος. Αν και χρειάζεστε υγιές σωματικό λίπος, πλεόνασμα λίπους μπορεί να βλάψει  μακροπρόθεσμα την υγεία σας. Η μείωση των υπερβολικών επιπέδων σωματικού λίπους έχει αποδειχθεί ότι μειώνει άμεσα τον κίνδυνο ορισμένων καταστάσεων όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης τύπου 2 και ορισμένοι τύποι καρκίνου.

Πλεόνασμα σωματικού λίπους μπορεί να οδηγήσει σε οστεοπόρωση τα επόμενα χρόνια, ακανόνιστες περίοδοι στις γυναίκες και πιθανή στειρότητα. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε το λίπος του σώματός σας με μια συσκευή παρακολούθησης της σωματικής σύνθεσης. Αυτές οι μετρήσεις είναι διαθέσιμες για όλους από την ηλικία των πέντε έως 99 ετών.

Σπλαχνικό λίπος:

Το σπλαχνικό λίπος βρίσκεται βαθιά στην κοιλιακή περιοχή του πυρήνα, περιβάλλει και προστατεύει τα ζωτικά όργανα.

Ακόμα κι αν το βάρος σας και το σωματικό λίπος παραμένουν σταθερά, μεγαλώνοντας η συγκέντρωση  του λιπώδους ιστού είναι πιο πιθανό να παρατηρείται στην κοιλιακή περιοχή. Η εξασφάλιση ότι έχετε ένα υγιές επίπεδο σπλαχνικού λίπουςμειώνει άμεσα τον κίνδυνο ορισμένων ασθενειών όπως καρδιακές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση και μπορεί να καθυστερήσει την εμφάνιση του διαβήτη τύπου 2. Η μέτρηση του σπλαχνικού σας λίπους με ένα όργανο παρακολούθησης της σωματικής σύνθεσηςσας βοηθά να παρακολουθείτε πιθανά προβλήματα και να ελέγχετε την αποτελεσματικότητα της δίαιτας καθώς και της χρήσης θεραπειών σώματος για τον ίδιο λόγο.

Μυϊκή μάζα:

Το προβλεπόμενο βάρος των μυών στο σώμα σας.

Η μυϊκή μάζαπεριλαμβάνει τους σκελετικούς μύες, τους λείους μυς όπως τους καρδιακούς και τους πεπτικούς μυς και το νερό που περιέχεται στους μυς αυτούς. Οι μύες λειτουργούν ως κινητήρια δύναμη στην κατανάλωση ενέργειας. Καθώς αυξάνεται η μυϊκή σας μάζα, αυξάνεται ο ρυθμός με τον οποίο καίτε την ενέργεια (θερμίδες) που επιταχύνει τον βασικό ρυθμό μεταβολισμού (BMR) και σας βοηθά να μειώσετε τα επίπεδα σωματικού λίπους και να χάσετε βάρος με υγιεινό τρόπο. Αν ασκείτε σκληρά τη μυϊκή σας μάζα θα αυξηθεί και μπορεί να αυξήσει το συνολικό σωματικό βάρος σας πάρα πολύ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τις μετρήσεις σας τακτικά για να δείτε την επίδραση του εκπαιδευτικού σας προγράμματος στη μυϊκή σας μάζα.

Συνολικό νερό του σώματος:

Το συνολικό ύδωρ του σώματος είναι η συνολική ποσότητα του υγρού στο σώμα, εκφραζόμενη ως ποσοστό του συνολικού βάρους.

Το νερό του σώματοςαποτελεί ουσιαστικό μέρος της διατήρησης της υγείας. Πάνω από το ήμισυ του σώματος αποτελείται από νερό. Ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος και βοηθά στην εξάλειψη των αποβλήτων. Χάνετε συνεχώς νερό μέσα από τα ούρα, τον ιδρώτα και την αναπνοή, οπότε είναι σημαντικό να συνεχίσετε να το αντικαθιστάτε. Η ποσότητα του υγρού που χρειάζεται κάθε μέρα ποικίλλει από άτομο σε άτομο και επηρεάζεται από τις κλιματικές συνθήκες και από τη σωματική δραστηριότητα που έχει καθημερινά το άτομο αυτό. Η καλή ενυδάτωση βοηθά τα επίπεδα συγκέντρωσης, τις αθλητικές επιδόσεις και τη γενική ευημερία. Οι ειδικοί συνιστούν να πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα υγρού κάθε μέρα, κατά προτίμηση νερό ή άλλα ποτά χαμηλών θερμίδων.

Η μέση τιμή TBW% για ένα υγιές άτομο είναι:

Γυναίκα: 45 έως 60%

Άνδρας: 50 έως 65%

Οστική μάζα:

Ενώ η μάζα των οστών σας είναι απίθανο να υποβληθεί σε αισθητές αλλαγές βραχυπρόθεσμα, είναι σημαντικό να διατηρήσετε υγιή οστά με μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε ασβέστιο και κάνοντας άφθονη άσκηση. Πρέπει να παρακολουθείτε την οστική σας μάζα με την πάροδο του χρόνου και να ελέγχετε μακροπρόθεσμες αλλαγές.

Βαθμολογία σωματικής άσκησης:

Ο λιπομετρητής ΤΑΝΙΤΑ MC780P αξιολογεί τα επίπεδα μυών και σωματικού λίπους και βαθμολογεί το αποτέλεσμα ως έναν από τους εννέα τύπους σώματος.

Καθώς το επίπεδο δραστηριότητάς σας αλλάζει, η ισορροπία του σωματικού λίπους και της μυϊκής μάζας θα αλλάζει σταδιακά, γεγονός που επηρεάζει τη συνολική σας διάπλαση. Η βαθμολογία σας σωματικής διάπλασηςπου παρέχουν οι Οθόνες Σύνθεσης Σώματοςσας δίνει πληροφορίες για το είδος σώματος που διαθέτετε.

Βασικός μεταβολικός ρυθμός (BMR):

Το καθημερινό ελάχιστο επίπεδο ενέργειας ή θερμίδων που χρειάζεται το σώμα σας όταν είναι σε κατάσταση ηρεμίας (συμπεριλαμβανομένου του ύπνου) για να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Η αύξηση της μυϊκής μάζας θα επιταχύνει τον βασικό μεταβολικό σας ρυθμό (BMR). Ένα άτομο με υψηλό BMR καίει περισσότερες θερμίδες σε κατάσταση ηρεμίας από ένα άτομο με χαμηλό BMR.

Περίπου το 70% των θερμίδων που καταναλώνονται καθημερινά χρησιμοποιείται για τον βασικό σας μεταβολισμό. Η αύξηση της μυϊκής σας μάζας βοηθά στην αύξηση του BMR σας και κατά συνέπεια αυξάνει τον αριθμό των θερμίδων που καίτε και βοηθά στη μείωση των επιπέδων σωματικού λίπους.

Η μέτρηση BMR μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ελάχιστη βασική τιμή για ένα πρόγραμμα διατροφής. Μπορούν να συμπεριληφθούν επιπλέον θερμίδες ανάλογα με το επίπεδο δραστηριότητάς σας. Όσο πιο δραστήριοι είστε τόσο περισσότερες θερμίδες καίτε.

Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, μεταβάλλεται ο  μεταβολικός ρυθμός τους. Ο βασικός μεταβολισμός αυξάνεται καθώς το παιδί ωριμάζει και κορυφώνεται γύρω στις 16 ή 17, έπειτα όμως αρχίζει σταδιακά να μειώνεται.

Μεταβολική ηλικία:

Ο λιπομετρητής συγκρίνει το BMR σας με τον μέσο όρο για την ηλικιακή σας ομάδα. Αυτό υπολογίζεται συγκρίνοντας τον βασικό μεταβολικό σας ρυθμό(BMR) με τον μέσο όρο BMR της χρονολογικής ηλικίας σας. Εάν η μεταβολική σας ηλικία είναι υψηλότερη από την πραγματική σας ηλικία, είναι ένδειξη ότι πρέπει να βελτιώσετε το μεταβολικό σας ρυθμό. Η αυξημένη άσκηση θα δημιουργήσει υγιή μυϊκό ιστό, ο οποίος με τη σειρά του θα βελτιώσει την μεταβολική σας ηλικία.

Δείκτη μάζας σώματος:

Μια τυποποιημένη αναλογία βάρους προς ύψος, που χρησιμοποιείται ως γενικός δείκτης υγείας.

Ο ΔΜΣσας μπορεί να υπολογιστεί διαιρώντας το βάρος σας (σε χιλιόγραμμα) με το τετράγωνο του ύψους σας (σε μέτρα). Ο ΔΜΣ είναι ένας καλός γενικός δείκτης για τις δημογραφικές μελέτες αλλά έχει σοβαρό περιορισμό όταν αξιολογείται σε ατομικό επίπεδο.

Μυϊκή ποιότητα:

Υποδηλώνει την ποιότητα / κατάσταση του μυός που αλλάζει ανάλογα με παράγοντες όπως η ηλικία και η φυσική κατάσταση.

Η μυϊκή ποιότητατων νέων ή εκείνων που ασκούνται τακτικά είναι κανονικά σε καλή κατάσταση. Η κατάσταση των μυών επιδεινώνεται στους ηλικιωμένους και σε εκείνους που δεν έχουν αρκετή άσκηση.

DCI – Καθημερινή πρόσληψη θερμίδων:

Μια εκτίμηση για το πόσες θερμίδες μπορείτε να καταναλώσετε μέσα στις επόμενες 24 ώρες για να διατηρήσετε το τρέχον βάρος σας.

Η ημερήσια πρόσληψη θερμίδων (DCI) είναι το άθροισμα των θερμίδων για βασικό μεταβολισμό (BMR), ο καθημερινός μεταβολισμός της δραστηριότητας (δραστηριότητες που συμπεριλαμβάνουν καθημερινές ασχολίες) και η θερμογένεση που προκαλείται από τη διατροφή (ενέργεια που χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την πέψη, την απορρόφηση). Χρησιμοποιήστε αυτό ως κατευθυντήρια γραμμή στο καθημερινό σας διαιτολόγιο, καταναλώνοντας λιγότερες θερμίδες απ’ ότι η προβλεπόμενη τιμή DCI σας. Θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, φροντίστε να διατηρήσετε μια καλή σωματική δραστηριότητα, ώστε να μην χάσετε τη μυϊκή μάζα.

Βαθμός ποιότητας μυών:

Η μυϊκή μάζα αξιολογείται για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Η μυϊκή μάζα κρίνεται με τον υπολογισμό της ποσότητας μυϊκής μάζας σε σχέση με το ύψος των ατόμων και στη συνέχεια ταξινομείται η ποσότητα. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός που θα προκύψει, τόσο περισσότερη μυϊκή μάζα έχει ένα άτομο.

Τμηματική κατανομή μάζας μυών:

Κατανομή της μάζας των μυών για πέντε μέρη του σώματος: στην κοιλιακή περιοχή του πυρήνα στα χέρια και στα πόδια.

Η παρακολούθηση της τμηματικής μυϊκής μάζαςστα χέρια ,στα πόδια σας και στην κοιλιακή περιοχή του πυρήνα θα σας βοηθήσει να δείτε και να κατανοήσετε  και  να διορθώσετε τις ανισορροπίες μυών καθώς και να αποφύγετε τραυματισμούς.

Τομεακά ποσοστά σωματικού λίπους:

Τα ποσοστά σωματικού λίπους για πέντε τμήματα σώματος: την κοιλιακή περιοχή του πυρήνα, χέρια και πόδια.

Η παρακολούθηση των ποσοστιαίων τιμών σωματικού λίπους σώματοςσε κάθε ένα από τα χέρια και τα πόδια σας και στον πυρήνα της κοιλιακής περιοχής θα σας βοηθήσει να

ελέγχετε την πρόοδο σας κατά την διάρκεια παρακολούθησης ενός προγράμματος αδυνατίσματος.

Εν κατακλείδι ο συγκεκριμένος λιπομετρητής μας παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες  έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε την ιδανική επιλογή θεραπειών σώματος και να μεγιστοποιήσουμε έτσι τα προσδοκόμενα αποτελέσματα.

© 2022 Elyssis – All rights reserved. Developed by Trusted Digital

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ