Είναι μια μη επεμβατική μέθοδος για τη φυσική παράγωγη κολλαγόνου στο δέρμα, αλλά και για τη διαδερμική μεταφορά ενεργών συστατικών στην επιδερμίδα και το χόριο. Πρόκειται ουσιαστικά για μια συσκευή χειρός σε μορφή πένας που στην άκρη έχει μια αποστειρωμένη κεφαλή μιας χρήσης, η οποία αποτελείται από μικρές βελόνες-ακίδες. Με την ατομική κεφαλή μιας χρήσης αποφεύγουμε τον κίνδυνο μολύνσεων. Η συσκευή αυτή έχει την δυνατότητα να κάνει παλλόμενο κλασματικό μικροβελονισμό και προκαλεί έως και 1300 μικροτρυπήματα- μικρονυγμούς ανά δευτερόλεπτο κάθετα μέσα στο δέρμα. Αυτός ο μικροτραυματισμός του δέρματος ενεργοποιεί τους ινοβλάστες για φυσική παράγωγη κολλαγόνου και ελαστίνης (cit-collagen induction therapy).

Η επιλογή της κεφαλής και κατ’ επέκταση ο αριθμός των ακίδων της εξαρτάται από τον τύπο δέρματος αλλά και τον σκοπό της θεραπείας.

Το Μicroneedling διαπερνά το δέρμα από 0,25mm έως 2,5mm και τα βάθη εξαρτώνται:

Με το Μicroneedling επιτυγχάνεται:

Κάποια από τα δραστικά συστατικά που χρησιμοποιούνται στις Μεσοθεραπείες Μicroneedling είναι:

Υαλουρονικό οξύ: Πολυσακχαρίτης που προσφέρει βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα, μειώνει τις ρυτίδες και αποτρέπει τη δημιουργία νέων, προάγει την ανάπλαση του δέρματος.

Dmae (Διμεθυλαμινοαιθανόλη): Παρέχει αντιοξειδωτική προστασία έναντι των ελεύθερων ριζών, αντιρυτιδική και κυρίως συσφικτική δράση. Έχει εξαιρετικά αποτελέσματα όταν συνδυάζεται με βιταμίνη Α και C.

Vitamin C (Ασκορβικό οξύ): Αντιοξειδωτικό υλικό που δρα κατά της θαμπής και άτονης επιδερμίδας, αναστρέφει την διαδικασία της φωτογήρανσης και βοηθάει στην οξυγόνωση των κυττάρων. Επιπλέον μειώνει τις δυσχρωμίες και αποτρέπει τη δημιουργία των πανάδων.

Organic silicon (Oργανικό Πυρίτιο): Συμβάλλει στην ελαστικότητα του δέρματος, στην κυτταρική ανάπτυξη και αναγέννηση. Διεγείρει την σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης και αποτελεί σημαντικό παράγοντα αντιγήρανσης.

Argireline (Αργυρελίνη): Είναι ένα νευροπεπτίδιο γνωστό για την χαλάρωση των μυών. Αναφέρεται και ως “botox στο βαζάκι” επειδή εμποδίζει την απελευθέρωση των νευρομεταφορέων και χαλαρώνει τους μύς του προσώπου μειώνοντας έτσι τις ρυτίδες έκφρασης.

Glutathione (Γλουταθειόνη): Είναι ένα τριπεπτίδιο που αποτελείται από τα αμινοξέα όπως κυστείνη- γλυκίνη -γλουταμινικό οξύ. Βασικός αντιγηραντικός και αντιοξειδωτικός παράγοντας που συντελεί στην εξουδετέρωση ελεύθερων ριζών.

Αrbutin (Αρβουτινη): Πρόκειται για μια εναλλακτική και ηπιότερη μορφή της υδροκινόνης που προάγει την λεύκανση του δέρματος χωρίς όμως να υπάρχουν παρενέργειες. Περιορίζει την παράγωγη μελανίνης καθώς μειώνει τη δράση της τυροσινάσης (βασικό ένζυμο στη διαδικασία της μελανινογένεσης).

Μπορούμε αντί για μεσοθεραπευτικά υλικά να συνδυάσουμε το Μicroneedling με PRP (πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια). Η διαδικασία είναι πολύ απλή και ανώδυνη. Αρχικά πραγματοποιείται μια απλή αιμοληψία μικρής ποσότητας αίματος του ασθενoύς. Στην συνεχεία  με τη βοήθεια του μηχανήματος της φυγοκέντρησης  απομονώνονται τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά του αίματος για την θεραπεία. Τα αποτελέσματα αυτής είναι εκπληκτικά αφού θεωρείται και μια «φυσική» θεραπεία καθώς με το «δικό μας υλικό» ενεργοποιούμε τις διεργασίες της επιδερμίδας μας.

Ενδείξεις Μicroneedling:

– Λεπτές γραμμές και ρυτίδες προσώπου (γήρανση δέρματος)

– Σμηγματόρροια προσώπου

– Ουλές και σημάδια ακμής

– Διεσταλμένοι πόροι

– Πανάδες

– Θάμπη και άτονη επιδερμίδα

– Φωτογήρανση

– Ως μη επεμβατική Μεσοθεραπεία αναλόγως την περίπτωση και την επιλογή υλικού.

Δράση θεραπείας Μicroneedling

Το αποτέλεσμα είναι ορατό από την πρώτη κιόλας συνεδρία και δεν είναι προσωρινό. Η θεραπεία συνεχίζει την δράση της και μετά την εφαρμογή  καθώς ενεργοποιούνται φυσικοί μηχανισμοί στο δέρμα (μηχανισμοί επούλωσης, διέγερση ινοβλαστών κ.α)Μετά την συνεδρία το δέρμα του προσώπου θα είναι κόκκινο αλλά εφαρμόζονται ειδικά προϊόντα και μάσκες με καταπραϋντική δράση. Η ελάχιστη ερυθρότητα που απομείνει υποχωρεί σε λίγες ώρες. Για τις επόμενες 10-12 ώρες αποφεύγουμε την επαφή του δέρματος με το νερό, ενώ μετά από κάποιες μέρες μπορεί να παρατηρηθεί ήπιο ξεφλούδισμα.

Είναι επώδυνη η θεραπεία Microneedling ;

Ο μικροτραυματισμός που δημιουργείται είναι ελεγχόμενος και αναίμακτος. H ενόχληση κατά την διάρκεια της θεραπείας είναι μικρή και ανεκτή.

Έχει παρενέργειες;

Αν τηρηθούν οι κανόνες που αφορούν στην απολύμανση του προσώπου πριν την συνεδρία, η χρήση αποστειρωμένης κεφαλής και οι οδηγίες μετά την θεραπεία από τον θεραπευόμενο τότε οποιαδήποτε παρενέργεια είναι μηδαμινή.

Οδηγίες μετά την συνεδρία:

– Σχολαστικός καθαρισμός με ήπιο καθαριστικό πρωί και βράδυ

– Εφαρμογή προϊόντος με πανθενόλη τουλάχιστον 3 φόρες την ήμερα

– Χρήση αντηλιακού κάθε 2-2,5 ώρες

– Όχι θάλασσα

– Όχι προϊόντα μακιγιάζ

– Μπορεί να γίνει χρήση κρέμας με χρώμα ή αντηλιακό με χρώμα

– Όχι σε οποιαδήποτε εφαρμογή Laser

– Όχι Solarium

– Όχι Peeling

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Τα οφέλη της μίας θεραπείας θα έχουν μια επιμέρους αναπλαστική δράση και ένα πιο λαμπερό πρόσωπο. Αν ακολουθηθεί ένα πρωτόκολλο από 4-8 συνεδρίες ανά 10-15 ήμερες, τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά.

Αντενδείξεις:

– Δέρμα με πληγές, μολύνσεις ή ενεργό έρπητα

– Εγκυμοσύνη και γαλουχία

– Προσοχή σε αλλεργίες λόγω συστατικών των καλλυντικών

– Διαβήτης (μειωμένη ικανότητα επούλωσης του δέρματος)

– Ιστορικό χηλοειδών.

© 2022 Elyssis – All rights reserved. Developed by Trusted Digital

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ