Το LPG Endermologie – Alliance αποτελεί καινοτόμο ιατρική μέθοδο που μπορεί να μεταμορφώσει το σώμα μας. Πρόκειται για μια ανώδυνη θεραπεία λιπογλυπτικής σώματος (lpg endermologie body). Ο συνδυασμός μηχανικού μασάζ και αναρρόφησης, με την χρήση μιας κεφαλής, καταπολεμά την κυτταρίτιδα, το τοπικό πάχος, ενεργοποιεί την λέμφο και βοηθά στη λιπογλυπτική  και τη σύσφιξη του σώματος.

Λέμφος

Η λέμφος είναι ένα μεσοκυττάριο υγρό που βρίσκεται στο λεμφικό σύστημα και γύρω από τους ιστούς των σπονδυλωτών. Ο συνολικός όγκος της λέμφου σε έναν ενήλικα άνθρωπο υπολογίζεται στα 1-2 λίτρα. Συγκεκριμένα, η λέμφος είναι ένα από τα πιο σημαντικά υγρά του σώματος μας. Είναι ένα κιτρινωπό υγρό και η σύνθεση του είναι ανάλογη με εκείνη του πλάσματος του αίματος. Περιέχει λευκά αιμοσφαίρια και κυρίως λεμφοκύτταρα. Το πόσο της παραγόμενης  λέμφου δεν είναι σταθερό αλλά εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την λειτουργία των οργάνων και γενικότερα από τις τοπικές συνθήκες που επικρατούν στον ιστό ή στο εκάστοτε όργανο. Το λεμφικό σύστημα είναι το δίκτυο αγγείων του οργανισμού των σπονδυλωτών που άγει το επιπλέον υγρό των ιστών από αυτούς προς την κυκλοφορία του αίματος. Όταν όμως το λεμφικό μας σύστημα δεν λειτουργεί όπως πρέπει, αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο οργανισμός μας να μην αποβάλει τα περιττά στοιχεία (απόβλητα μεταβολικών διεργασιών, τοξίνες). Αντιθέτως, τα κατακρατά και έτσι αυτά συσσωρεύονται δημιουργώντας την όψη του φλοιού πορτοκαλιού, δηλαδή την κυτταρίτιδα. Σκοπός της λέμφου είναι να βοηθήσει στη θρέψη, μεταφέροντας τα διάφορα λίπη, που απορροφούνται από το λεπτό έντερο, στο ήπαρ όπου επεξεργάζονται. Η δεύτερη λειτουργία της λέμφου είναι η άμυνα του οργανισμού η οποία ολοκληρώνεται μέσα στα λεμφογάγγλια στα οποία κατακρατούνται μικρόβια και αλλά παθολογικά στοιχεία που μεταφέρει η λέμφος.

Κυτταρίτιδα 

Η κυτταρίτιδα είναι μια πολύ συχνή τοπογραφική τροποποίηση κατά την οποία το δέρμα παίρνει την όψη φλούδας πορτοκαλιού. Στην συγκεκριμένη κατάσταση συμβαίνουν μετατροπές στους λιπώδεις ιστούς αλλά και στο μικροκυκλοφορικό, που προέρχονται από το αίμα και το λεμφικό σύστημα, γεγονός που οδηγεί στην σκλήρυνση των ινών του συνδετικού ιστού. Θεωρείται ότι είναι ένα μη φλεγμονώδες εκφυλιστικό φαινόμενο που προκαλεί αλλοιώσεις στην υποδερμίδα δημιουργώντας ανώμαλους κυματισμούς στην επιδερμίδα. Έτσι, ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητα του, τα λιποκύτταρα της περιοχής δεν τρέφονται σωστά και το λίπος αποθηκεύεται σε εκείνα τα λιποκυτταρα που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να τραφούν. Η μη φυσιολογική αυτή συσσώρευση λίπους, οδηγεί τα λιποκύτταρα σε αύξηση του μεγέθους τους, με αποτέλεσμα να συμπιέζουν το δέρμα και να δημιουργείται η γνωστή όψη του φλοιού πορτοκαλιού. Η κυτταρίτιδα σε προχωρημένες καταστάσεις προκαλεί και πόνο. Το δέρμα, ανάλογα το είδος της κυτταρίτιδας, γίνεται μαλακό ή σκληρό. Μπορεί να εμφανιστεί σε όλα τα σημεία του σώματος, όπως είναι οι μηροί μπροστά, μηροί πίσω, γλουτοί, κοιλιά και χεριά.

Είναι ένα φαινόμενο πολυσύνθετο και η αντιμετώπιση της απαιτεί συνεχή και συστηματική προσπάθεια, όπως αλλαγή στον τρόπο ζωής, στη διατροφή καθώς και επιμονή και υπομονή. Η κακή διατροφή, η έλλειψη άσκησης, το κάπνισμα και το αλκοόλ είναι σημαντικότεροι παράγοντες που ευνοούν την εμφάνιση της. Τα πολλά λίπη, το αλάτι και οι υδατάνθρακες βοηθούν στην ανάπτυξη της κυτταρίτιδας. Η έκθεση στον ήλιο είναι καταστροφική καθώς επηρεάζει την ανάπτυξη του κολλαγόνου στο δέρμα με αποτέλεσμα αυτό να χάσει την ελαστικότητα του και να δημιουργείται επιδερμική χαλάρωση. Η αδρανοποίηση του οργανισμού μας και η καθιστική ζωή σε συνδυασμό με το αλκοόλ και το κάπνισμα βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Στάδια κυτταρίτιδας

Με την εφαρμογή του pinch test μπορούμε να διαπιστώσουμε το στάδιο της κυτταρίτιδας και κατ’ επέκταση να προσαρμόσουμε το πρωτόκολλο θεραπείας ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν. Κατά το Pinch test, πιέζουμε το δέρμα ανάμεσα στις παλάμες ή ανάμεσα σε δείκτες και αντίχειρες και εάν υπάρχει κυτταρίτιδα το δέρμα θα πάρει την όψη του φλοιού πορτοκαλιού με ή χωρίς πόνο.

Στάδιο 1. Το δέρμα φαίνεται υγιές, η όψη φλοιού πορτοκαλιού δεν φαίνεται σε όρθια στάση αλλά ούτε και στην ύπτια (ξαπλωτή). Η διάγνωση γίνεται με το παραπάνω τεστ, το οποίο είναι θετικό αλλά χωρίς να υπάρχει πόνος.

Στάδιο 2. Η κυτταρίτιδα είναι εμφανής όταν το άτομο είναι σε όρθια στάση αλλά όχι όμως σε ύπτια. Στο Pinch test μπορεί να συνυπάρχει και πόνος. Προσεκτική παρατήρηση μπορεί να αποκαλύψει σπασμένα φλεβίδια. Η μειωμένη αιμάτωση οδηγεί σε μειωμένη τροφοδότηση οξυγόνου στις περιοχές με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η αποβολή των άχρηστων ουσιών από τον οργανισμό.

Στάδιο 3. Η κυτταρίτιδα είναι εμφανής τόσο σε όρθια όσο και σε ύπτια στάση. Το δέρμα είναι χαλαρό, γεμάτο σκληρά οζίδια, πολλές φορές με εκχυμώσεις. Στο τρίτο στάδιο, η κυτταρίτιδα ονομάζεται οιδηματώδης. Το πρόβλημα γίνεται πλέον τόσο έντονο και οξύ, ώστε κατά την ψηλάφηση είναι επώδυνη. Εμφανίζεται σε όλο τον μηρό και συνοδεύεται από oιδήματα, ευρυαγγείες, κιρσoύς, αίσθημα βάρoυς και πίεσης και κνησμό.

Τοπικό πάχος

Ο ανθρώπινος οργανισμός δημιουργεί ένα συγκεκριμένο αριθμό λιποκυττάρων μέχρι την ηλικία των 14 ετών. Ο αριθμός αυτός διατηρείται σταθερός για την υπόλοιπη ζωή του ατόμου δίνοντας έτσι μια συγκεκριμένη μορφή σε κάθε σώμα (διαμορφώνει μαζί με άλλους παράγοντες τον σωματότυπο του κάθε ατόμου). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν σώματα με ασύμμετρη κατανομή λίπους, να παρατηρούνται δηλαδή τοπικές δυσμορφίες, των οποίων η κατασκευή κατά ένα μεγάλο ποσοστό επηρεάζεται και από την κληρονομικότητα. Οι δυσμορφίες αυτές οφείλονται στην μεγάλη συγκέντρωση λίπους σε αυτά τα σημεία, δηλαδή στις λιποαποθήκες του οργανισμού, και συντελούν στην εμφάνιση του τοπικού πάχους. Έτσι, το τοπικό πάχος είναι ουσιαστικά η διόγκωση των λιποκυττάρων σε συγκεντρωμένες περιοχές του σώματος όπως είναι η κοιλιά, τα πλαϊνά της κοιλιάς, οι γλουτοί, τα ψωμάκια (στην περιοχή της περιφέρειας), οι μηροί μπροστά ,οι μηροί πίσω  αλλά και τα χέρια. Το τοπικός πάχος προκύπτει από την ανώμαλη και υπερβολική εναπόθεση λίπους σε αυτά τα σημεία του σώματος, από τα οποία είναι δύσκολη η απώλεια του.

Σύσφιξη

Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα του σώματος προοδευτικά χάνει την ελαστικότητα του. Αυτό συμβαίνει λόγω της εκφύλισης του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Το κολλαγόνο και η ελαστίνη είναι δομικές πρωτεΐνες του δέρματος και αποτελούν τη βασική δομή για την υποστήριξη της επιδερμίδας. Ταυτόχρονα, η υγρασία μειώνεται και η κυτταρική ανανέωση επιβραδύνεται. Οι ινοβλαστες, τα κύτταρα τα οποία ευθύνονται για την παράγωγη κολλαγόνου και ελαστίνης, υπολειτουργούν συντελώντας έτσι στην χαλάρωση του δέρματος. Η χαλαρωτική τάση του δέρματος εμφανίζεται κυρίως μετά τα 30. Παράγοντες που συμβάλουν στην εμφάνιση επιδερμικής χαλάρωσης είναι η απότομη απώλεια βάρους, η εμμηνόπαυση, η ηλικία, η κληρονομικότητα και η έλλειψη άσκησης .

LPG Endermologie Alliance

Η LPG συνεργάζεται με φυσικοθεραπευτές σε καθημερινή βάση τα τελευταία 30 χρόνια, χάρη στις μοναδικές και πατενταρισμένες τεχνολογίες της, οι οποίες βελτιστοποιούν τη χειρονακτική τους εργασία. Η πατενταρισμένη τεχνολογία ERGOLIFT προσφέρει στον φυσικοθεραπευτή πληθώρα επιλογών για τη θεραπεία των ιστών και βοηθά στις ουλές και την ίνωση. Πρόκειται λοιπόν για ένα προληπτικό και ανώδυνο τρόπο για τη θεραπεία των ουλών και των ινώσεων του δέρματος. Η νέα ERGOLIFT θεραπευτική κεφαλή βελτιώνει την αναπλαστική διαδικασία και προλαμβάνει ή μειώνει την ίνωση, κάνοντας μασάζ στον ιστό χωρίς την σκληρότητα της τριβής και τα ανεξέλεγκτα τραβήγματα που μπορεί να προκύψουν κατά την εφαρμογή άλλων μεθόδων. Το θεραπευτικό αυτό εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των λεπτών και ευαίσθητων ιστών. Εφαρμόζεται σε φλεγμονώδεις ή μη φλεγμονώδεις ουλές, χρόνιες ουλές, μεταγχειρητικές, μετατραυματικές και μετεγκαυματικές ουλές, δερματικά μοσχεύματα, ίνωση μετά από ακτινοβολία, σκληροδερμία, κτλ.

Τα οφέλη της μεθόδου έχουν ως εξής:

Η θεραπεία  LPG Endermologie ALLIANCE  είναι εδώ και 30 χρόνια η μόνη 100% φυσική μη επεμβατική και καθόλου επιθετική τεχνική μηχανικής διέγερσης του δέρματος που επανενεργοποιεί με φυσικό τρόπο τον μεταβολισμό των κυττάρων. Συμβάλλει ταυτόχρονα στην απελευθέρωση του λίπους και στην καταπολέμηση της χαλάρωσης ενώ σέβεται απολυτά τη φυσιολογία του σώματος και του δέρματος.. Η καινοτομία LPG Endermologie Alliance έγκειται στο ότι για πρώτη φορά δυο διαφορετικές πατενταρισμένες τεχνολογίες, η ανεξάρτητη κίνηση του κυλίνδρου και η ανεξάρτητη κίνηση του πτερυγίου, συνδυάστηκαν σε μια μόνο κεφαλή για μια ταυτόχρονη θεραπεία αδυνατίσματος και λιπογλυπτικής του σώματος. Η νέα κεφαλή δουλεύει σε μεγαλύτερο βάθος χάρη στην συγκεκριμένη τεχνολογία. Το γράπωμα του δέρματος, η κινητοποίηση και η ελαστικότητα του ιστού αυξάνονται κατά 25% σε σχέση με παλαιότερες μεθόδους. Επίσης χάρη στον νέο πατενταρισμένο αισθητήρα δερματικής ταυτότητας, η ποιότητα του δέρματος δεν αποτελεί πλέον εμπόδιο στην αποτελεσματικότητα της θεραπείας καθώς το σύστημα αναγνωρίζει την ταυτότητα του δέρματος και προσαρμόζει με ακρίβεια την θεραπεία πάνω στον ασθενή. Το πρωτοποριακό σύστημα LPG Endermologie Alliance διαθέτει σύστημα ασύρματης διαβίβασης δεδομένων τηλεμετρίας κάνοντας με αυτό τον τρόπο τη θεραπεία απόλυτα εξατομικευμένη. Στην ουσία είναι μια ηλεκτρονικά ελεγχόμενη μάλαξη και κινητοποίηση του ιστού. Το Ενδοδερμικό μασάζ είναι μια πρωτοποριακή θεραπεία του συνδετικού ιστού με στόχο τη μείωση της κυτταρίτιδας και του επιφανειακού λίπους που είναι παγιδευμένο κάτω από το δέρμα.

Η μάλαξη αυτή, προκαλεί εν τω βάθει βιολογικές αντιδράσεις επαναδραστηριοποίησης της διαδικασίας απελευθέρωσης του λίπους και παράγωγης ινών κολλαγόνου και ελαστίνης. Η συγκεκριμένη θεραπεία αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την κυτταρίτιδα, παροχετεύει έντονα τις κατακρατήσεις των υγρών, συντελεί στην μείωση του τοπικού πάχους καθώς και στην βελτίωση εμφάνισης του δέρματος. Το αδυνάτισμα που επιφέρεται είναι τοπικό και τις περισσότερες φόρες δεν σχετίζεται με μεγάλη μείωση βάρους.

Η θεραπεία LPG Endermologie Alliance μπορεί να γίνει σε γυναίκες αλλά και σε άνδρες. Οι άνδρες, ακόμα και αν δεν είναι επιρρεπείς στην ανάπτυξη της κυτταρίτιδας, μπορεί να έχουν χαλαρό δέρμα ή τοπικό πάχος, όπου οι συνεδρίες LPG Endermologie Alliance μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση τους.

Πριν τη συνεδρία, ο θεραπευτής σας παρέχει μια ολόσωμη ειδική φόρμα endermowear για να την φοράτε κατά την διάρκεια της θεραπείας. Ο κάθε πελάτης έχει το δικό του κορμάκι για λογούς υγιεινής. Σκοπός του endermowear είναι η αποτελεσματική κίνηση της κεφαλής σε διάφορες περιοχές του σώματος χωρίς την πρόκληση τραυματισμών αλλά και η τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Tα σημεία όπου μπορούμε να πραγματοποιήσουμε θεραπείες LPG Endermologie Alliance είναι: το στομάχι, η κοιλιά, τα πλαϊνά της κοιλιάς, τα χέρια, οι μηροί μπροστά, οι μηροί πίσω, οι γλουτοί, οι γάμπες και η πλάτη. Η διαδικασία έχει την αίσθηση μιας χαλαρωτικής χειρομάλαξης χωρίς να είναι επίπονη καθώς είναι ειδικά σχεδιασμένη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε σωματότυπου.

Η λιπογλυπτική με LPG Endermologie Alliance είναι γενικά μια ασφαλής και ακίνδυνη θεραπεία. Οι αντενδείξεις είναι: καρκίνος, εγκυμοσύνη, θηλασμός, προβλήματα καρδιάς, θρόμβωση και έντονες/διογκωμένες φλέβες.

Οι συνεδρίες κάλο είναι να γίνονται 2 με 3 φόρες την εβδομάδα. Παρατεταμένες μελέτες έδειξαν ορατά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας συνεδρία δηλαδή 70% μείωση του τοπικού πάχους (μείωση περιφέρειας  της μέσης _5,2 εκατοστά), και 67% λείανση κυτταρίτιδας.

Τα πρώτα ορατά αποτελέσματα μπορούμε να πούμε ότι φαίνονται μετά την 4η συνεδρία. Ο αριθμός συνεδρίων κυμαίνεται από 6 έως 8 και από 8 έως 12, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σωματότυπου. Ο χρόνος θεραπείας είναι 40 λεπτά.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι:

Γενικότερα παρατηρούμε ότι το επίμονο λίπος απομακρύνεται, το περίγραμμα ανασχηματίζεται και το δέρμα συσφίγγεται και ανασηκώνεται, και  η κυτταρίτιδα λειαίνεται. Καλό είναι μετά το τέλος της κάθε συνεδρίας να πραγματοποιείται 20λεπτο περπάτημα γιατί σε εκείνο το διάστημα λειτουργεί καλύτερα η κυκλοφορία του αίματος και η λέμφος άρα επιτυγχάνουμε αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό. Έτσι, μετά τη συνεδρία Endermologie Alliance μπορεί να πραγματοποιηθεί 20λεπτη συνεδρία Vacustep για μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων.

Τέλος, εξίσου σημαντικό είναι ότι η συγκεκριμένη θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες μεθόδους ανάλογα τις ανάγκες του κάθε ατόμου. Μπορεί να συνδυαστεί με μονοπολική ραδιοσυχνότητα όταν υπάρχει έντονο τοπικό πάχος ή χαλάρωση σε κάποια σημεία του σώματος όπως στα ψωμάκια, στα χέρια ή στους γλουτούς. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το επίμονο τοπικό πάχος. Η αποβολή των τοξινών και η αντιμετώπιση της κατακράτησης υγρών, μπορεί να ενισχυθεί με την μέθοδο της πρεσσοθεραπείας όπου ενεργοποιεί κομβικά σημεία της λέμφου. Με την πρεσσοθεραπεία ενεργοποιείται το αδρανοποιημένο λεμφικό σύστημα και αποβάλλονται οι τοξίνες μέσω της φυσιολογικής λειτουργίας του οργανισμού (μέσω της διούρησης).

© 2022 Elyssis – All rights reserved. Developed by Trusted Digital

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ