Πρόκειται για μέθοδο αδυνατίσματος που συνδυάζει τις ευεργετικές ιδιότητες της θερμοθεραπείας και της μάλαξης, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούνται και προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους.

Το μηχάνημα της Θερμολιπόλυσης είναι κατασκευασμένο από μία ειδική θήκη δερμάτινης, η οποία χωρίζεται σε τρεις ζώνες. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να ρυθμιστεί διαφορετική θερμοκρασία για κάθε σημείο του σώματος ανάλογα με το πρόβλημα. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 40οC έως 60οC. Αποτελεί κατάλληλη μέθοδο και για άτομα που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αλλά μέσα εφίδρωσης (πχ σάουνα, χαμάμ).

Σκοπός της Θερμολιπόλυσης είναι η αύξηση της θερμοκρασίας στον υποκείμενο ιστό. Η άνοδος της θερμοκρασίας στους ιστούς έχει ως αποτέλεσμα την υπεραιμία και την αυξημένη ενζυματική δράση. Η βελτίωση της αιματικής κυκλοφορίας και του κυτταρικού μεταβολισμού, βοηθά στην αποσύνθεση του λίπους και την σύσφιξη του συνδετικού ιστού.

Ταυτόχρονα, επηρεάζεται και το νευρικό σύστημα και επιτυγχάνεται η χαλάρωση του. Οι μυς χαλαρώνουν, το άτομο ηρεμεί και το σώμα του δέχεται πιο εύκολα τα δραστικά συστατικά των προϊόντων.

Πριν την εφαρμογή της Θερμολιπόλυσης λοιπόν, εφαρμόζουμε στην προς θεραπεία περιοχή έναν συνδυασμό προϊόντων με απισχνατική δράση και στη συνέχεια περιτυλίγουμε το άτομο με ειδικό πλαστικό που επιτρέπει να περάσει η θερμότητα. Η διάρκεια της Θερμολιπόλυσης είναι 20 λεπτά. Η εφίδρωση που προκαλείται με το περιτύλιγμα βοηθάει στην απομάκρυνση των τοξινών και διευκολύνει την διείσδυση των προϊόντων που χρησιμοποιήθηκαν.

Τα προϊόντα αυτά έχουν ως βάση τους θαλάσσια ιόντα που συμβάλλουν στην αποβολή τοξινών, οι οποίες παραμένουν συσσωρευμένες σε διάφορα σημεία του σώματος. Πολλές φόρες χρησιμοποιούνται και θερμοδραστικά προϊόντα τα οποία δραστηριοποιούν την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνουν την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στο κύτταρο. Ανάλογα με τα προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν, το άτομο μπορεί να χρειαστεί να κάνει μπάνιο πριν ή μετά την Θερμολιπόλυση (πχ για την αφαίρεση κοκκώδους απολεπιστικού ή μάσκας σώματος).

Στη συνέχεια ακολουθεί λιποδιαλυτική μάλαξη, η διάρκεια της οποίας είναι περίπου 20 λεπτά. Η λιποδιαλυτική μάλαξη εστιάζει σε περιοχές όπου υπάρχει συσσώρευση τοπικού λίπους αλλά και κυτταρίτιδα. Είναι ένα έντονο μασάζ και γίνεται με πληθώρα τεχνικών σε όλο το σώμα. Στις πρώτες συνεδρίες μπορεί να ενοχλήσει λίγο στα σημεία οπού υπάρχει κυτταρίτιδα, κατακράτηση υγρών, αλλά και πρόβλημα τοπικού πάχους, πάντα όμως σε ανεκτό βαθμό. Γίνεται με λάδι εμπλουτισμένο με αιθέρια ελαία κατά του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας και έχει σκοπό να οξυγονώσει τον επιδερμικό ιστό και να ενισχύσει τα οφέλη της Θερμολιπόλυσης.

Το άτομο μετά τη συνεδρία νιώθει ευεξία και χαλάρωση. Έκτος από την αποβολή των τοξινών και την αντιμετώπιση της κατακράτησης υγρών, η χαλάρωση του νευρικού και μυϊκού συστήματος βοηθάει στην ανακούφιση καταπονημένων σημείων του σώματος πχ πρησμένα πόδια, καταπονημένη μέση κ.α. Σταδιακά το άτομο θα δει μείωση πόντων, βελτίωση της υφής του δέρματος και σημαντική αλλαγή στην κυτταρίτιδα του.

Η διάρκεια κάθε συνεδρίας Θερμολιπόλυσης είναι 1 ώρα και 15 λεπτά, ενώ ο αριθμός των συνεδρίων εξαρτάται από τις ανάγκες του ατόμου. Συνήθως ο ελάχιστος αριθμός για ένα κάλο αποτέλεσμα είναι οι 6-8 συνεδρίες, οι οποίες πραγματοποιούνται 2-3 φόρες την εβδομάδα.

Επειδή κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, ανάλογα τον σωματότυπο του ατόμου είναι πιθανό να εφαρμοστούν συνδυαστικά πρωτόκολλα. Σε περιπτώσεις εντόνου τοπικού πάχους προτείνουμε συνδυαστικά με την Θερμολιπόλυση υπερήχους και ραδιοσυχνότητες στα προβληματικά σημεία. Από την άλλη, σε περιπτώσεις έντονης κατακράτησης υγρών, η Ενδερμολογία και η Πρεσσοθεραπεία είναι απαραίτητη.

Οι αντεδειξεις της Θερμολιπολυσης είναι:

© 2022 Elyssis – All rights reserved. Developed by Trusted Digital

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ