Ο Βαθύς Καθαρισμός προσώπου είναι από τις σημαντικότερες θεραπείες της αισθητικής και αποτελεί πρόλογο όλων των υπόλοιπων θεραπειών. Σε ένα καθαρό από σμήγμα και νεκρά κύτταρα δέρμα, έχουν καλύτερα αποτελέσματα οι θεραπείες αισθητικής ,όπως είναι οι θεραπείες ενυδάτωσης, αντιγήρανσης, σύσφιξης, μεσοθεραπείας κτλ.

Η μόλυνση της ατμόσφαιρας, ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής, το μακιγιάζ, ο μη καθημερινός καθαρισμός προσώπου (δηλαδή γαλάκτωμα-λοσιόν-σαπούνι ανάλογα με τον τύπο δέρματος), πάντα κάνουν ένα δέρμα κουρασμένο και θαμπό. Η συσσώρευση των νεκρών κυττάρων, οι εκκρίσεις των σμηγματογόνων και των ιδρωτοποιών αδένων, δημιουργούν το λεγόμενο όξινο μανδύα  στο δέρμα και δυσχεραίνουν την αναπνοή του δέρματος μέσω των πόρων

(άδηλη αναπνοή). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα τελικά να ασφυκτιά και να φαίνεται θαμπό και κουρασμένο.

Στόχος, λοιπόν, του Βαθύ Καθαρισμού είναι να βοηθήσει και να λύσει προβλήματα του δέρματος όπως είναι η συσσώρευση νεκρών κυττάρων και σμήγματος αλλά και οι φραγμένοι πόροι. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας του Βαθύ Καθαρισμού, η αισθητικός μπορεί να κρίνει τις ανάγκες του δέρματος, την ευαισθησία του και να δημιουργήσει το ανάλογο πρωτόκολλο θεραπείας. Η εμπειρία της αισθητικού και ο σύγχρονος εξοπλισμός είναι απαραίτητα στοιχεία για να αποδώσει τα καλύτερα αποτελέσματα ο Βαθύς Καθαρισμός.

Είδη Βαθύ Καθαρισμού

Ο Βαθύς Καθαρισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με την βοήθεια του ατμούοπότε έχουμε τον υγρό καθαρισμό, είτε χωρίς ατμό οπότε έχουμε τον ξηρό καθαρισμό.

Ο τρόπος διάνοιξης μπορεί να γίνει είτε με εξειδικευμένες δακτυλοπιέσεις από την Αισθητικό, είτε με ειδικό εργαλείο όπου κρίνεται απαραίτητο. Επίσης, μπορεί να εφαρμοστεί και υπέρηχος, διαμάντι κ.α. Αυτό εξαρτάται από τον τύπο δέρματος, την ευαισθησία του αλλά και τις ανάγκες του δέρματος γενικότερα.

Η συχνότητα εφαρμογής του βαθύ καθαρισμού (όποιου είδους και να είναι), εξαρτάται από τον τύπο δέρματος. Ένα ξηρό δέρμα χωρίς σμήγμα απαιτεί λιγότερες επαναλήψεις μέσα στο χρόνο. Αντιθέτως, ένα ακνεϊκό δέρμα μπορεί να χρειάζεται περσότερες επαναλήψεις ακόμα και μέσα σε ένα μήνα. Σε γενικές γραμμές ένα κανονικό δέρμα χρειάζεται βαθύ καθαρισμό μια φορά το χρόνο, ένα μικτό δέρμα δύο με τρεις φορές το χρόνο, ένα ξηρό μία φορά ανά ένα με δύο χρόνια, ένα λιπαρό δέρμα κάθε δύο μήνες και τέλος ένα ακνεϊκό δέρμα κάθε είκοσι με τριάντα ημέρες για να αποκατασταθεί η ακμή.

Το τελικό συμπέρασμα για το πόσες φορές και κάθε πότε πρέπει να πραγματοποιείται ο βαθύς καθαρισμός, είναι στην κρίση της αισθητικού. Το ίδιο συμβαίνει και με την επιλογή του είδους του βαθύ καθαρισμού.

Tα στάδια της εφαρμογής του βαθύ καθαρισμού περιλαμβάνουν:

Ο Βαθύς καθαρισμός πραγματοποιείται σε υγιές δέρμα από εκπαιδευμένους και έμπειρους αισθητικούς και δεν απαιτείται κάποια προετοιμασία από την πλευρά του πελάτη.

Η αποστείρωση των εργαλείων και η τήρηση των κανόνων υγιεινής του χώρου πρέπει να τηρούνται με μεγάλη αυστηρότητα για να μην υπάρξει επιμόλυνση του δέρματος με στρεπτόκοκκο, σταφυλόκοκκο, προπιονικό βακτηρίδιο της ακμής κτλ.

Όταν, λοιπόν, ο βαθύς καθαρισμός του προσώπου γίνεται από εξειδικευμένο αισθητικό, με ειδικά  προϊόντα και μηχανήματα τα οποία βοηθούν στη ρευστοποίηση του σμήγματος και την ευκολότερη εξαγωγή του σμήγματος, δεν αφήνει σημάδια στο δέρμα. Μπορεί να υπάρξει ήπια ερυθρότητα, η οποία όμως υποχωρεί σύντομα. Ακόμη, ο βαθύς καθαρισμός δεν επηρεάζει το μέγεθος των πόρων, οι οποίοι ως γνωστό ούτε μεγαλώνουν ούτε μικραίνουν. Ο βαθύς καθαρισμός των πόρων είναι απαραίτητος καθώς όταν σε έναν πόρο παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα συσσωρευμένο σμήγμα, αυξάνονται οι πιθανότητες εμφάνισης φλεγμονής. Όταν αφαιρεθεί το σμήγμα και οι φαγέσωρες από το δέρμα (μαύρα στίγματα), οι πόροι είναι καθαροί και το δέρμα δεν διατρέχει κίνδυνο εμφάνισης φλεγμονής.

Ο βαθύς καθαρισμός είναι μια θεραπεία για όλους, για άνδρες, γυναίκες, εφήβους και ιδιαίτερα για εφήβους με πρόβλημα αυξημένης λιπαρότητας, ασφυξιακού δέρματος, ακόμη και ακμής.

Για οποιαδήποτε περιποίηση προσώπου που κρίνεται από την αισθητικό αναγκαία για το δέρμα, θεωρείται απαραίτητο να προηγηθεί ο βαθύς καθαρισμός λίγες μέρες νωρίτερα και στη συνέχεια να ακολουθήσουν οι θεραπείες, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μπορεί να εφαρμοστεί ο βαθύς καθαρισμός όλες τις εποχές του χρόνου ακόμα και το καλοκαίρι. Η διάρκεια εφαρμογής του υπολογίζεται περίπου μιάμιση με δύο ώρες (ανάλογα το δέρμα).

Συνοπτικά τα οφέλη του καθαρισμού είναι:

Γενικά για το βαθύ καθαρισμό δεν υπάρχουν αντενδείξεις, εφόσον τηρούνται οι κανόνες της διαδικασίας.

Ενδείκνυται για όλους τους τύπους δερμάτων και όλες τις ηλικίες.

Αποθεραπεία

Είναι πολύ βασική και χρειάζεται προσοχή, γιατί είναι αυξημένος ο κίνδυνος μόλυνσης με κάποιο βακτήριο. Το άτομο που έκανε βαθύ καθαρισμό, δεν πρέπει να εκτίθεται σε σάουνα, στη θάλασσα και στη σκόνη.

Μετά τον βαθύ καθαρισμό θα πρέπει για δύο ή τρεις ημέρες να μην ιδρώσουμε πολύ, να μη εφαρμόζουμε βαρύ μακιγιάζ και να αποφεύγουμε την ηλιοθεραπεία. Είναι απαραίτητος ο σχολαστικός καθαρισμός του δέρματος, πρωί και βράδυ, για την απομάκρυνση των τοξινών και των ρύπων που εκκρίνει το δέρμα. H χρήση peeling και μάσκας μία φορά την εβδομάδα συνίσταται μετά από 3 με 4 ημέρες. Απαραίτητη είναι η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας το πρωί και βράδυ, καθώς και αντιηλιακή κρέμα σε καθημερινή βάση (αποφυγή έκθεσης στον ήλιο την ίδια μέρα).  Γενικότερα, τις επόμενες ημέρες αποφεύγουμε θεραπείες που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό στο δέρμα, τύπου Laser IPL, peeling με οξέα, RF για περίπου μια εβδομάδα.

Ο καθαρισμός με ταινίες που αρκετοί άνθρωποι εφαρμόζουν στο πρόσωπο τους τα τελευταία χρόνια για την αφαίρεση μαύρων στιγμάτων, δεν έχουν αποτέλεσμα και δεν κάνουν καλό στο δέρμα. Η εφαρμογή τους προκαλεί ερεθισμό στο δέρμα και μπορούν να δημιουργήσουν ακόμα και σημάδια σε δέρματα πιο ευαίσθητα.

Επίσης, πριν από ενέσιμες θεραπείες κρίνεται απαραίτητο να έχει γίνει βαθύς καθαρισμός για καλύτερα αποτελέσματα.

Ο βαθύς καθαρισμός, ακόμη, μπορεί να γίνει και σε άλλα μέρη του σώματος που είναι επιρρεπή σε συσσώρευση σμήγματος και εμφάνιση φλεγμονών. Για παράδειγμα, στην πλάτη, πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από σπυράκια τα οποία ακόμα και αν το συγκεκριμένο άτομο ακολουθεί θεραπεία χαπιών με σύσταση δερματολόγου, θα έχει σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα αν παράλληλα με τη θεραπεία του γίνεται στην περιοχή της πλάτης βαθύς καθαρισμός. Το ίδιο ισχύει και για την περιοχή του στέρνου και των μπράτσων. Η συνεργασία της έμπειρης αισθητικού και του δερματολόγου σε αυτές τις περιπτώσεις δίνουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στα προβλήματα ακνεϊκού δέρματος, σε πρόσωπο, πλάτη, στέρνο και μπράτσα.

Κλείνοντας, ο βαθύς καθαρισμός, λοιπόν, δικαίως θεωρείται απαραίτητος για όλα τα δέρματα ξηρά, λιπαρά, κανονικά και ακνεϊκά, διότι προετοιμάζει το δέρμα για οποιαδήποτε άλλη θεραπεία, είτε είναι αισθητική, είτε είναι ιατρική η θεραπεία αυτή. Από μόνος του στην πράξη, κρίνεται θεραπεία για όλα τα δέρματα, καθώς αφαιρεί τα νεκρά κερατινοκύτταρα της επιδερμίδας, τα οποία συσσωρεύονται και φράζουν τους πόρους εμποδίζοντας την άδηλη αναπνοή του δέρματος. Αφαιρεί το σμήγμα το οποίο επίσης φράζει τους πόρους και κάνει το δέρμα να φαίνεται θαμπό και κουρασμένο. Τέλος, το ενυδατώνει και το διατηρεί υγιές, φωτεινό και ξεκούραστο ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την ανθεκτικότητα του έναντι των βλαβερών περιβαλλοντικών συνθηκών (ηλιακή ακτινοβολία, σκόνη, ρύποι κ.α.).

© 2022 Elyssis – All rights reserved. Developed by Trusted Digital

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ