Πρεσσοθεραπεία σώματος

Η Πρεσσοθεραπεία  αποτελεί την εξέλιξη της γνωστής λεμφικής μάλαξης καθώς στηρίζεται στις ίδιες αρχές με αυτήν.

Η λεμφική μάλαξη είναι μια τεχνική απαλού και ρυθμικού μασάζ που βοηθά στην απορρόφηση των υγρών , την προώθηση της λέμφου προς τα λεμφογάγγλια  και την επιστροφή  της στο φλεβικό σύστημα. Βελτιώνει την διαδικασία του μεταβολισμού και αυξάνει τις φαγοκυτταρικές ιδιότητες των λευκών αιμοσφαιρίων. Με τη λεμφική μάλαξη το ανθρώπινο σώμα δέχεται μια ήπια αφύπνιση. Επιπρόσθετα, η λεμφική μάλαξη συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των οιδημάτων που προκαλούν πόνο στον ασθενή καθώς και στη βελτίωση της κυτταρίτιδας.

Η Πρεσσοθεραπεία λοιπόν, είναι η ιδανική θεραπεία λεμφικής αποσυμφόρησης και αντιοιδηματικής δράσης. Πραγματοποιείται μέσω μηχανήματος τελευταίας ιατρικής τεχνολογίας, το οποίο φέρει έγκριση FDA.

Αποτελείται από μία αντλία , που εκτοξεύει μεγάλη ποσότητα αέρα, ο οποίος διοχετεύεται στα διάφορα εξαρτήματα, υπό μεταβλητή  πίεση. Η αεραντλία συνδέεται με τους αεροθαλάμους, τους οποίους γεμίζει και αδειάζει. Με τον τρόπο αυτό προκαλείται ένα τμηματικό περισταλτικό μασάζ υπό ρυθμικά ελεγχόμενη πίεση. Οι αεροθάλαμοι έχουν σχήμα μπότας για τα κάτω άκρα και φθάνουν μέχρι κάτω από το στήθος. Ο ασθενής αρχίζει να νιώθει τμηματικά πίεση σε κομβικά σημεία του λεμφικού συστήματος. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σώματος, ρυθμίζεται ο βαθμός και η διάρκεια της πίεσης αλλά και της αποσυμπίεσης που νιώθει ο ασθενής. Το άτομο πρέπει να αισθάνεται τις πιέσεις, χωρίς όμως να του είναι δυσάρεστες.

Η εφαρμογή της Πρεσσοθεραπείας έχει σκοπό την βελτίωση των κυκλοφορικών ανεπαρκειών, γι’ αυτό ενδείκνυται σε άτομα που είναι πολλές ώρες όρθια. Γενικά συντελεί στη βελτίωση της κυκλοφορίας των κάτω άκρων, έχει ευεργετικά αποτελέσματα στα οιδήματα και συμβάλλει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και της παχυσαρκίας. Η Πρεσσοθεραπεία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας στα αρχικά της στάδια όπου παρατηρείται ινοσκληρωτικό οίδημα, το οποίο αφορά μόνο στη μικροκυκλοφορία και όχι στους άλλους ιστούς. Γενικά συμβάλει στην ρύθμιση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου, ελαττώνει την κατακράτηση των υγρών, προκαλεί αποτοξίνωση του οργανισμού και προστατεύει τους ιστούς από την σκλήρυνση.

Η Πρεσσοθεραπεία προτιμάται σε πρωτόκολλα για την απώλεια βάρους λόγω της ιδιότητας που έχει να αποσυμφορεί τη λέμφο με λίγες μόνο συνεδρίες και να αυξάνει σημαντικά την εκροή αίματος στα αγγεία. Η Πρεσσοθεραπεία ενσωματώνεται στα προγράμματα αδυνατίσματος ή αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας με δύο τρόπους. Αρχικά, εφαρμόζεται πριν το βασικό πρόγραμμα σώματος που έχει επιλεγεί για τον εκάστοτε ασθενή, καθώς αποτελεί θεραπεία αποτοξίνωσης του οργανισμού. Με τον τρόπο αυτό, το σώμα προετοιμάζεται για την εφαρμογή των υπολοίπων μηχανημάτων. Στη συνέχεια, μπορεί να εφαρμοστεί μετά το τέλος οποιουδήποτε μηχανήματος σώματος, με σκοπό την αποβολή των προϊόντων καύσεων και τοξινών που έχουν παραχθεί κατά τη συνεδρία. Για το λόγο αυτό, σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να παρατηρηθεί αυξημένη διούρηση με το τέλος της συνεδρίας.

Πρόκειται για μια ευχάριστη και ανώδυνη θεραπεία που ξεκουράζει το άτομο σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Από την πρώτη κιόλας συνεδρία, το άτομο φεύγει νιώθοντας τα άκρα του ανάλαφρα αλλά και με γενικότερο αίσθημα ευεξίας και χαλάρωσης.

Συγκεντρωτικά, η Πρεσσοθεραπεία:

Ενδείξεις

Αντενδείξεις

Συχνότητα εφαρμογής : 2-3 φορές την εβδομάδα. Η θεραπεία δεν απαιτεί κάποια προετοιμασία από το άτομο οπότε μπορεί να γίνει οποιαδήποτε χρονική στιγμή της ημέρας. Μετά το τέλος της συνεδρίας, συνίσταται επαρκής πρόσληψη νερού για να αποκατασταθεί το νερό της λέμφου που έχει αποβληθεί.

Χρόνος : 30 λεπτά

© 2022 Elyssis – All rights reserved. Developed by Trusted Digital

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ