Το συγκεκριμένο μήκος κύματος της ακτίνας φωτός προκαλεί απορρόφηση της ενεργείας από τη μελανίνη της τρίχας, καταστρέφοντας το τριχικό θύλακα και αναστέλλοντας το σχηματισμό νέας τρίχας, αφήνοντας ανεπηρέαστη τη μελανίνη.
Η μέθοδος είναι σχεδόν ανώδυνη, χάρη στον αυτόματο μηχανισμό ψύξης του δέρματος, που διαθέτει αποκλειστικά το laser του αμερικανικού οίκου Candela. Ο αυτόματος μηχανισμός ψύξης μας δίνει επίσης τη δυνατότητα να δώσουμε υψηλές ενέργειες ακόμη και σε πιο σκούρα δέρματα ή λεπτές τρίχες.
Ελάχιστος αριθμός συνέδριων: 6. Ο συνολικός αριθμός συνεδριών εξαρτάται από την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Ο Αλεξανδρίτης είναι μια μέθοδος μόνιμης αποτρίχωσης. Η μόνιμη αποτρίχωση αναφέρεται στην αποτελεσματική απομάκρυνση των τριχών και πραγματοποιείται με μόνιμη παρέμβαση στο τριχοθυλάκιο. Χαρακτηρίζεται από την καταστροφή των κυττάρων που είναι υπεύθυνα για την θρέψη και την αναγέννηση της τρίχας (καταστροφή αναγεννητικών κυττάρων της τρίχας) .

Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ο πιο σωστός όρος είναι «μόνιμη μείωση των τριχών». Ο Αμερικανικός οργανισμός φαρμάκων (FDA) ορίζει την αποτρίχωση με χρήση laser “….τη σταθερή και μακράς διάρκειας μείωση του αριθμού των επανεκφυόμενων τριχών ως αποτέλεσμα ενός θεραπευτικού σχήματος που απαιτεί συνήθως πολλαπλές συνεδρίες και συντήρηση του αποτελέσματος …”.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΤΗΣ

Το  Laser  Αλεξανδρίτη είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους φωτοαποτρίχωσης, καθώς λειτουργεί με μήκος κύματος 755nm. Η ειδική συσκευή παράγει φως ειδικής συχνότητας και υψηλής ενέργειας καθώς η ακτίνα του περνάει μέσα από τον κρύσταλλο του Αλεξανδρίτη. Το μήκος της ακτίνας ορίζει το βάθος στο οποίο θα διεισδύσει μέσα στην επιδερμίδα. Το χρώμα του φωτός αυτού είναι κόκκινο. Το φως απορροφάται από την μελανίνη της τρίχας, με αποτέλεσμα τα κύτταρα του χρώματος να θερμαίνονται και σταδιακά να καταστρέφονται.

Το πλεονέκτημα του Αλεξανδρίτη είναι ότι διεισδύει στο δέρμα αρκετά βαθιά ώστε να φτάνει στους θύλακες όταν οι τρίχες είναι σε ανάπτυξη και να τις εμποδίζει να αναπτυχθούν και πάλι. Είναι πολύ αποτελεσματικό για άτομα με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα που δεν έχει μαυρίσουν από τον ήλιο.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του Αλεξανδρίτη είναι ότι αφαιρεί τις πιο λεπτές τρίχες στις οποίες αποτυγχάνουν οι άλλες μέθοδοι. Με τη βοήθεια μιας δυναμικής συσκευής ψύξης της επιδερμίδας, η συνεδρία θεωρείται σχετικά ανώδυνη.

Δεν προτείνεται στις σκούρες επιδερμίδες γιατί μπορεί να προκαλέσει δυσχρωμίες. Ο Αλεξανδρίτης αποτελεί μία ασφαλή μέθοδο. Αυτό διότι το Laser είναι ορατό φως που δεν εκπέμπει άλλη επικίνδυνη ακτινοβολία. Για τον λόγο αυτό, δεν επηρεάζει τη δομή της επιδερμίδας και σημεία που δεν έχουν μελανίνη όπως οι αδένες.

Οι οδηγίες που πρέπει να δίνονται πριν την εφαρμογή φωτοαποτρίχωσης είναι :

ΠΡΙΝ την συνεδρία:

ΜΕΤΑ τη συνεδρία:

Πριν από την εφαρμογή φωτοαποτρίχωσης, η διαδικασία αρχίζει με την ενημέρωση του ατόμου, σχετικά με την μέθοδο αυτή. Στην συνέχεια αρχειοθετείται το ενδροκρινολογικό και γυναικολογικό ιστορικό (εφόσον πρόκειται για γυναίκες). Η διερεύνηση των αιτιών που συνήθως προκαλούν υπερβολική τριχοφυΐα κρίνεται απαραίτητη, ώστε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα από την εφαρμογή κάθε αποτριχωτικής μεθόδου.

Στην αρχή της συνεδρίας, πραγματοποιείται απομάκρυνση του τριχικού στελέχους και συνίσταται το κόψιμο των τριχών  με ξυράφι, ώστε να εμποδιστεί ο διασκορπισμός της ενέργειας προς τα στελέχη των τριχών.

Ακολουθεί ο καθαρισμός του δέρματος από καλλυντικά και αλλά σκευάσματα από τις περιοχές που θα ακτινοβοληθούν.

Περνάμε ύστερα στην οριοθέτηση της περιοχής. Αν η περιοχή είναι μεγάλη (π.χ. πόδια) διαιρείται σε μικρότερα τμήματα για τη διευκόλυνση της διαδικασίας, με τη χρήση ενός μολυβιού λευκού χρώματος, ώστε το χρώμα του να μην αποτελεί στόχο για την ακτίνα.

Σε περίπτωση που υπάρχουν μόνιμα αξεσουάρ στην περιοχή, όπως κοσμήματα, κλπ. αυτά καλύπτονται ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ανάκλασης της ακτίνας. Επίσης περιοχές με δερματοστιξίες πρέπει να προστατεύονται, επειδή μπορεί να δράσουν ως χρωμοφόρα  και να  απορροφήσουν την ενέργεια της ακτίνας, με κίνδυνο να προκληθεί έγκαυμα.

Αφού καθοριστεί ο φωτότυπος του δέρματος και γίνει ρύθμιση της συσκευής φωτοαποτρίχωσης, εξασφαλίζουμε την προστασία των ματιών απαιτώντας τη χρήση  των ειδικών γυαλιών, τόσο από τον χειριστή της συσκευής , όσο και από το άτομο που δέχεται τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Ο χειριστής φορά χειρουργικά γάντια και προστατευτική μάσκα μιας χρήσης.

Η αίσθηση του πόνου που ίσως υπάρξει εξαρτάται από το ποσό της ενέργειας  που απορροφάται τόσο από  τη μελανίνη στην επιδερμίδα, όσο και από τη μελανίνη στους τριχικούς θύλακες. Η δυσφορία αυξάνεται με την αύξηση της ροής της ενέργειας, την αύξηση του μεγέθους του θύλακα, την αύξηση της πυκνότητας των τριχών και την αύξηση της μελανίνης στην επιδερμίδα ενώ μπορεί να μειωθεί με την ψύξη του δέρματος, την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας τοπικά και τη μείωση της ροής ενέργειας της ακτίνας.

Η διάρκεια εφαρμογής εξαρτάται από το μέγεθος της επιφάνειας που αποτριχώνεται. Στο άνω χείλος είναι λίγα λεπτά, ενώ στην πλάτη  ή στα πόδια μπορεί να είναι πολύ περισσότερο.

Μετά την εφαρμογή, το αποτέλεσμα είναι εμφανές αμέσως καθώς οι τρίχες είναι καμένες. Οι καμένες τρίχες αποπίπτουν μετά από κάποιες ημέρες. Αυτό συμβαίνει κυρίως στις αρχικές συνεδρίες και εφόσον οι τρίχες έχουν μεγάλο πάχος. Ένα πλεονέκτημα του Αλεξανδρίτη είναι ότι προκαλεί εξάχνωση των τριχών, γεγονός που σημαίνει ότι όταν οι τρίχες λεπτύνουν, το άτομο φεύγει με καθαρό δέρμα χωρίς τρίχες.

Μετά την εφαρμογή είναι πιθανό να υπάρξει ένα ελαφρύ ερύθημα το οποίο αντιμετωπίζεται με τη χρήση προϊόντων με καταπραϋντικές και αναπλαστικές ιδιότητες, όπως για παράδειγμα μια κρέμα που περιέχει Aloe Vera ή Πανθενόλη. Σε περίπτωση επιδερμικής βλάβης εφαρμόζεται αντιβιοτική-κορτιζονούχα αλοιφή τοπικά, μέχρι την επούλωση. Συνήθως η αντίδραση του δέρματος υποχωρεί σε λίγες ώρες ή ημέρες.

Μετά την εφαρμογή, το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο στις ακτίνες UV και δεν πρέπει να εκτεθεί στον ήλιο για μερικές ημέρες. Η προστασία από τον ήλιο πρέπει να συνεχίζεται με τη  χρησιμοποίηση αντηλιακού προϊόντος με υψηλό δείκτη προστασίας.

© 2022 Elyssis – All rights reserved. Developed by Trusted Digital

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ