Το phytopeeling κατατάσσεται στα βαθιά peeling προσώπου δευτέρου βαθμού. Η δράση του φθάνει ως την κοκκώδη στιβάδα του δέρματος καθώς τα βότανα που περιέχει διεισδύουν σε βάθος λόγω του μικρού μοριακού τους βάρους. Αποτελεί ισχυρό όπλο στα χεριά των αισθητικών λόγω της βαθύτερης δράσης του σε σχέση με τα επιφανειακά peeling. Αποτελεί ιδανική επιλογή για τον βαθύ καθαρισμό του σμήγματος από τα στόμια των σμηγματογόνων αδένων, την απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων (φαγέσωρες), την μείωση των ούλων και για την ομαλοποίηση του ανάγλυφου δέρματος. Επιπρόσθετα, βοηθάει στην αντιμετώπιση των επιφανειακών κηλίδων, λεκέδων, δυσχρωμιών και γενικά των χρωματικών ανωμαλιών, αλλά και της λιπαρότητας. Εφαρμόζοντας ειδικό μασάζ, εξαιτίας των φυτοκρυστάλλων που περιέχουν τα βότανα, πραγματοποιείται απολέπιση των εξωτερικών στρωμάτων του δέρματος επιταχύνοντας έτσι την αναγέννηση των κυττάρων. Έτσι η νέα επιδερμίδα είναι εμφανώς βελτιωμένη. Τέλος, ενεργοποιεί τη σύνθεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Οι τελευταίες έρευνες Αμερικανών επιστημόνων αποδεικνύουν ότι η πιθανότητα της εμφάνισης του καρκίνου του δέρματος, μειώνεται κατά 80% σε άτομα που εφαρμόζουν τακτικά Peeling μεσαίου βαθμού, όπως είναι το Phytopeeling. Ανταποκρίνεται σε πολλές δερματικές αλλοιώσεις όπως σε ακμή(ακόμη και σε ενεργή ακμή), σε φλύκταινες, σε βλατίδες, στα κεχρία, σε φαγέσωρες, σε ούλες και στα σημάδια από ακμή. Ρυθμίζει τη λιπαρότητα του δέρματος και δρα ευεργετικά στο ασφυξιακό δέρμα. Επίσης, βοηθά πολύ στις πανάδες, στο χλόασμα, τις δυσχρωμίες του δέρματος από τον ήλιο αλλά και τις ραγάδες σώματος. Μπορεί να εφαρμοστεί και στις ρυτίδες στο πόδι της χήνας στην περιοχή των ματιών, δίνοντας πολύ καλά αποτελέσματα. Η εφαρμογή του Phytopeeling ερεθίζει την περιοχή του δέρματος όπου γίνεται τοποθέτηση με αποτέλεσμα να δημιουργούνται νέα κύτταρα. Με τον τρόπο αυτό, βοηθάει την ανάπλαση του δέρματος. Επιπρόσθετα με την υπεραιμία που δημιουργείται, βελτιώνεται η αιμάτωση του δέρματος και ενεργοποιείται η γρήγορη επούλωση του.

Ανάλογα με την τεχνική που θα εφαρμοστεί, το Phytopeeling δουλεύει σε τρία διαφορετικά επίπεδα, ελαφρύ, μεσαίο και δυνατό για να μπορούμε να επιλέξουμε την καλύτερη αγωγή για το κάθε δέρμα. Το αποτέλεσμα είναι ανώδυνο, ασφαλές, γρήγορο και θεαματικό.

Το Phytopeeling, λοιπόν, είναι μια μίξη βοτάνων από φύκια, ορυκτά, ένζυμα, βιταμίνες κ.α. τα οποία υγροποιούνται με τη βοήθεια ειδικού υγρού (λοσιόν). Με τη ρευστοποίηση του μίγματος σκόνης Phytopeeling, απελευθερώνονται όλα τα συστατικά των βοτάνων και το προϊόν είναι έτοιμο προς χρήση. Εφαρμόζεται στην υπό θεραπεία περιοχή, πρόσωπο ή σώμα, με ειδικές τεχνικές τριβής και με ανάλογο χρόνο κατά την κρίση πάντα της εξειδικευμένης αισθητικού κοσμετολόγου. Η ειδική αυτή τριβή επιτρέπει στα ρευστοποιημένα βότανα να διεισδύσουν βαθιά στην επιδερμίδα, δίνοντας έτσι το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Η θεραπεία δουλεύει για τις επόμενες ώρες προκαλώντας αιμάτωση και οξυγόνωση των ιστών, καθώς και ομαλοποίηση των εκκρίσεων του σμηγματογόνων αδένων. Περίπου για τρία 24ωρα δουλεύουν τα βότανα στα βαθύτερα στρωματά του δέρματος. Μετά το 3ο εικοσιτετράωρο τα βότανα εξέρχονται από το δέρμα συμπαρασύροντας την επιφανειακή στοιβάδα του δέρματος. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η επιθυμητή απολέπιση του δέρματος, η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων μαζί με τους κατεστραμμένους ιστούς της επιδερμίδας. Το επίπεδο της απολέπισης εξαρτάται πάντα από την επιλογή της αισθητικού, τον τρόπο εφαρμογής του peeling, και τον τύπο του δέρματος. Το φαινόμενο της απολέπισης σταματάει συνήθως, μετά από 3 έως 7 ήμερες, ανάλογα πάντα από την υφή, το πάχος του δέρματος και από την περισσότερο ή λιγότερο ισχυρή διαδικασία εφαρμογής του phytopeeling. Η έντονη ερυθρότητα που παρουσιάζεται στο τέλος της διαδικασίας, διαρκεί για λίγες ώρες και στη συνέχεια παραμένει πιο ήπια , χωρίς ιδιαίτερες ενοχλήσεις. Επιπλέον, στο άγγιγμα της περιοχής με το χέρι μπορεί να νιώσουμε μικρά τσιμπηματάκια, γεγονός που μαρτυρά ότι το Phytopeeling έχει δράσει σε βάθος. Αργότερα αυτή η ενόχληση σταματά.

Στη συνέχεια το δέρμα στεγνώνει αρκετά, ο πελάτης αισθάνεται έντονο τράβηγμα και αρχίζει σιγά σιγά το ξεφλούδισμα του δέρματος. Αν για τα πρώτα 2 με 3 εικοσιτετράωρα δε βραχεί το δέρμα με νερό ή άλλο υγρό, όπως λοσιόν, το ξεφλούδισμα θα είναι εντονότερο. Είναι απαραίτητη η συνεχής χρήση αντηλιακού, ενώ για την ανακούφιση από την ξηρότητα και το αίσθημα τραβήγματος, μπορεί να εφαρμοστεί με απαλές κινήσεις φυσιολογικός ορός ή μια ήπια λοσιόν με βαμβάκι ή γάζα. Δεν τραβάμε ποτέ το απολεπιζόμενο δέρμα. Η απολέπιση αυτή μπορεί να μην είναι εμφανής σε κάποια δέρματα, ίσως στα πολύ ανθεκτικά. Μερικοί τύποι δέρματος μπορεί να μην παρατηρήσουν κάτι από τα παραπάνω ως αποτέλεσμα της θεραπείας που προηγήθηκε, όμως το όφελος της απολέπισης υπάρχει. Η επανάληψη της θεραπείας μπορεί να γίνει μια φορά το μήνα χωρίς καμιά παρενέργεια. Κρίνεται απαραίτητο να δώσουμε στο δέρμα το χρόνο να ολοκληρώσει την ανάπλαση του, διαδικασία που διαρκεί περίπου 23 με 30 ήμερες. Όταν ολοκληρωθεί η απολέπιση της επιδερμίδας κρίνεται απαραίτητη η ενυδάτωση του δέρματος και η ανάπλαση του. Προτείνονται λοιπόν, τα κατάλληλα προϊόντα και θεραπείες για το σκοπό αυτό.

Τσιμπήματα και ελαφρύς κνησμός για 1-2 εικοσιτετράωρα  είναι κάποιες από τις ανεπιθύμητες αντιδράσεις που μπορεί να παρατηρηθούν. Το Phytopeeling μπορεί να εφαρμοστεί και τους καλοκαιρινούς μήνες χωρίς προβλήματα, με την προϋπόθεση να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Οι βασικές αντενδείξεις της εφαρμογής Phytopeeling είναι : ο ενεργός έρπης, οι δερματίτιδες, οι αλλεργίες σε βότανα, το ηλιοκαμένο ή γενικότερα ερεθισμένο δέρμα, οι ανοιχτές πληγές κ.α.

© 2022 Elyssis – All rights reserved. Developed by Trusted Digital

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ