Η ενυδάτωση του δέρματος είναι χωρίς αμφιβολία η σημαντικότερη επένδυση (μαζί με τον βαθύ καθαρισμό) που μπορεί να κάνει κάποιος που θέλει να έχει ένα υγιές και λαμπερό δέρμα. Πολλά από τα προβλήματα που παρουσιάζονται με την πάροδο του χρόνου στο δέρμα, μπορούν να προληφθούν, έως έναν βαθμό, εάν το άτομο παρέχει  σωστή ενυδάτωση στον οργανισμό και κατ’ επέκταση στο δέρμα του.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η καθημερινή έκθεση της επιδερμίδας στον ήλιο και την περιβαλλοντολογική ρύπανση, το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου καθώς και πολυάριθμοι ακόμα παράγοντες, συντελούν στην αύξηση του οξειδωτικού στρες της επιδερμίδας. Ταυτόχρονα, με την πάροδο του χρόνου οι ρυθμοί του κυτταρικού μεταβολισμού αρχίζουν να επιβραδύνονται, ακόμα και αν αυτό δεν γίνεται άμεσα αντιληπτό. Το δέρμα μας, λοιπόν, σταδιακά γίνεται θαμπό και άτονο, ενώ τα πρώτα σημάδια της γήρανσης αρχίζουν να εμφανίζονται.

Σε φυσιολογικές συνθήκες, τα κύτταρα του δέρματος περιέχουν νερό σε ποσοστό περίπου 70%, το οποίο και απελευθερώνουν μαζί με τα δομικά τους λιπίδια στην επιφάνεια του δέρματος. Κατά την διαδικασία της κυτταρικής ανανέωσης, λοιπόν, τα κύτταρα διατηρούν πολύτιμα στοιχεία για το δέρμα όπως χοληστερόλη, κεραμίδια και διάφορα λιπίδια και σε συνδυασμό με το σμήγμα του δέρματος, δημιουργούν μια λιπαντική ασπίδα στην επιδερμίδα. Η ασπίδα αυτή έχει σκοπό να προφυλάσσει το δέρμα από εξωτερικούς επιβαρυντικούς παράγοντες, ενώ ταυτόχρονα αποτρέπει την απώλεια υγρασίας από το δέρμα. Ταυτόχρονα, παρόλο που η κεράτινη στιβάδα, βιολογικά θεωρείται νεκρή, έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα ενεργή. Αυτό αποδεικνύεται από την παρουσία στην καρδιά των νεκρών κυττάρων της, του Φυσικού Ενυδατικού Παράγοντα (Natural Moisturizing Factor ή NMF), ενός μηχανισμού από τον οποίο εξαρτάται η υγεία και η ομορφιά της επιδερμίδας μας. Όταν τα κύτταρα δεν παράγουν αρκετή ποσότητα από τις υγροσκοπικές ουσίες που συνθέτουν τον ΝMF ή όταν αυτές καταστρέφονται εξαιτίας εξωγενών παραγόντων , η επιδερμίδα αφυδατώνεται, γίνεται ξηρή και ευαίσθητη, παρουσιάζονται ερεθισμοί και αλλεργίες και εμφανίζονται τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης και ο σχηματισμός λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Για τους παραπάνω λόγους καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι η σωστή και συστηματική ενυδάτωση του προσώπου μας, αφού αποτελεί τα θεμέλια για μια υγιή, φωτεινή και λαμπερή επιδερμίδα.

Η θεραπεία ενυδάτωσης με ροδοπέταλα προσφέρει πλήθος δραστικών συστατικών στο δέρμα με σκοπό την σωστή του ενυδάτωση αλλά και τη θωράκιση του από εξωτερικούς επιβαρυντικούς παράγοντες. Πρόκειται για μία προϊοντική θεραπεία προσώπου που μπορεί να πραγματοποιηθεί έως και τρεις φορές την εβδομάδα, σε δέρματα πολύ αφυδατωμένα και θαμπά. Η συχνότητα και ο αριθμός συνεδριών της θεραπείας ενυδάτωσης με ροδοπέταλα, εξαρτάται από το εάν έχουμε επιλέξει την θεραπεία για πρόληψη ή αντιμετώπιση προβλημάτων στο δέρμα και ορίζεται πάντα με τις εξατομικευμένες ανάγκες του καθενός. Στη θεραπεία χρησιμοποιείται και υπέρηχος προσώπου για την αποτελεσματική διείσδυση των δραστικών συστατικών στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας.

Δραστικά συστατικά θεραπείας ενυδάτωσης με ροδοπέταλα

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία ενυδάτωσης με ροδοπέταλα περιέχουν πλήθος δραστικών συστατικών. Τα σημαντικότερα είναι:

Η θεραπεία ενυδάτωσης με ροδοπέταλα στοχεύει:

Η συνεδρία διαρκεί περίπου 45 λεπτά και είναι ιδιαίτερα ευχάριστη και χαλαρωτική για τον πελάτη. Η θεραπεία ενυδάτωσης με ροδοπέταλα μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνη της ως θεραπευτικό πρωτόκολλο σε δέρματα θαμπά, άτονα και αφυδατωμένα ή ως θεραπεία προετοιμασίας του δέρματος για άλλες θεραπείες όπως ραδιοσυχνότητα προσώπου. Δεν υπάρχουν αντενδείξεις (αντενδείκνυται μόνο σε περιπτώσεις αλλεργιών σε κάποιο από τα συστατικά της).

© 2022 Elyssis – All rights reserved. Developed by Trusted Digital

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ